Семейство преспа в храм в Мелник и им се роди детенце




Родители на бебе от Пловдив дойдоха в Мелник за храмовия празник „Свети Антоний” вчера, за да засвидетелстват своето уважение и почит към силата на светеца.

„Момченцето им е заченато месец след като преди една година мъжът и жената са пренощували в храма”, съобщи с гордост отец Николай. Той допълни, че по време на службата на Неврокопския митрополит Серафим чул детски глас и в първият момент си помислил, че болно дете е с родителите си, за да иска изцеление. Но като се срещнал с родителите, те споделили, че вече са щастливи, защото имат син и той е заченат, след като са получили благословията на светеца.

Тази година в храма са пренощували 25 души, като от тях има и поклонници от Гърция, съобщава Струма.бг. 30 от тези, които са се записали да нощуват, не са пристигнали, отказали се заради лошите метеорологични условия, поясни отец Николай. От три години храмът отвори отново врати, след като преди години е бил опожарен. В понеделник, в навечерието на храмовия празник, е проведена вечерна служба, отслужена архиерейския наместник отец Йордан.

Всички идват в Мелник да търсят изцеление и се молят да бъдат излекувани от най-тежките ракови заболявания, както и млади бездетни семейства да се помолят, за да им се народят деца. Кметът на града Наско Петев сподели, че дни преди християнския празник църквата и районът около нея са били щателно почистени. Вчера стотици са запалили свещ и са се помолили за здраве и късмет.

Свети Антоний е първият основоположник на монашеството в цялата православна общност и е светецът, който помага и предпазва от болести и помага на бездетни семейства да имат деца. За жителите на най-малкия град в общината Свети Антоний е един от най-големите християнски празници. Църквата е паметник на културата и е емблематично място не само за мелничани, но и за много българи и чужденци. „Храмът на чудесата - така го наричат хората заради лечебната сила на светата обител. Много миряни пристигат в Мелник специално заради прочутата църква”, каза кметът Петев.


Четете още:

🔴 Сега е шансът за Григор, вижте какво му предрекоха

🔴 Вече можем да гласуваме за Созопол за "Европейска дестинация за 2017 г."

🔴 Млада жена се нуждае спешно от 3600 лева за операция (видео)





Източник: Ретро





Коментари

горе