Видях я по готварският канал и реших да пробвам, домочадието я излапа преди да е изстинала, определено топ попадение



image67Торта- пай, най- вероятно не сте чували за тази комбинация, но определено е  много вкусна. Това е най-простият набор от продукти, от който се нуждаете! Добавете и малко любов и резултатът ще бъде красив и вкусен пай.

 

Необходими съставки:

масло – 150 грам

брашно – 300 грама

вода – 7 супени лъжици

сол – щипка

тиквички (малки) – 2 броя

големи – 2 броя

кашкавал – 150 грама

яйца – 4 броя

мляко – 300 грама

чесън – 2 скилидки

индийско орехче на прах – 1 чаена лъжичка





Начин на приготвяне:

Вземете парче масло директно от хладилника. Нарежете го на големи парчета, поръсете го с брашно и заедно с него продължете да наситнявате, докато не се получат фини трохи.

Не забравяйте да добавите щипка сол.

image1





След това започнете да мачкате трохите (буквално за половин минута) с ръце и ги изсипете в купа. Сипете вода от хладилника. Отново замесете тестото за около минута. Вашето тесто е готово. Вземете кръгла форма за печене. Разпределете тестото и с ръцете си го разстелете по дъното. След това и по страните. Тестеният слой трябва да бъде достатъчно тънък. Не се престаравайте с ръбовете. Достатъчно е те да бъдат на едно и също ниво.

image2

Сега поставете основата за вашия зеленчуков пай в хладилника и започнете да правите плънката. Измийте зеленчуците и започнете да ги режете на тънки ивици. За този пай е важно зеленчуците да са приблизително с еднакъв размер. Ето защо, нарежете първо зеленчуците с нож, а след това оформете тънки ленти с помощта на белачка.

image3





Извадете формата на пая от хладилника. Започнете да подреждате лентите от зеленчуци, като първо стартирате от краищата и постепенно се движите в посока към центъра. Редувайте тиквички и моркови.

image4

В резултат ще получите тази красота!

image5





Сега направете заливката. Разбийте яйцата, добавете мляко, индийско орехче, намачкан чесън и сол. Настържете кашкавала и го добавете към сместа. Залейте пая, така че течността да покрие всички страни. Разпределете кашкавала с лъжица, ако е нежно потупайте повърхността на пая. Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна на долния ред. Печете за около час.

image67


Четете още:

🔴 Ако искате да отслабнете, а не ви се правят диети и не ви се тренира, това е най- лесният и прост начин да забързате метаболизма си

🔴 Ново икономическо чудо в България! Откриват хиляди работни места

🔴 Понесете се над България – и малко на север – с великолепните снимки на Владислав Терзийски





Източник: За Жената





Коментари

горе