Чаят поддържа доброто здраве на зъбите



Чаят подпомага доброто здраве на зъбите, съобщават специалисти стоматолози.

Теорията за вредата от чай за зъбите, учените определят като мит. По-специално се твърди, че танините в чая могат да увредят емайла, организма може да се насити с магнезий или да пожълтеят зъбите.

Според стоматолозите тези теории са неоснователни, защото чаят може да окаже благоприятно влияние на зъбите на човек. Напитката защитава устната кухина от нашествието на вредни бактерии. По-конкретно черният чай защитава емайла на зъбите от два вида бактерии -  лактобацили и стрептококи (Lactobacillus и Streptococcus mutans). Тези бактерии способстват развитието на кариес и различни заболявания на венците.

Зеленият чай от своя страна оказва благоприятно влияние на устната кухина като чудесно средство за профилактика на неприятния дъх.

Напитките от различни билки съдържат съединения, които засилват костите и укрепват скелетната структура и в частност зъбите. Дори една аюрведическа билка способства премахването флуорида от водата, които разрушава зъби и кости.

В направено изследване в село Yellareddyguda на Narketpally Mandal учени поставят листа от 75 мг. Тулси (познат като свещен босилек) в 100мл. вода, съдържаща 7,4 частици на флуорид във водата. След 8 часа накисване на билката е установено, че нивото на флуор е спаднало до 1,1 частици на милион.

Според учени от Университета на Медицински Център Мериленд овесът е един от най-добрите варианти за чай, който укрепва зъбите като стимулира растежа на костни клетки.

Учените съветват да се консумира повече чай, защото неговите хранителни вещества помагат при различни заболявания. Човек не трябва да се притеснява, че ще навреди на устната си кухина, защото това е един ефикасен и лесен начин за укрепване на зъбите и костите.


Четете още:

🔴 Бърз хляб с розмарин, масълце и маслини

🔴 Парфюмите трябва да се нанасят в областта на пъпа

🔴 Водата от варени картофи помага при отслабване





Източник: Фрамар





Коментари

горе