За да бъдат растенията здрави, лекувайте ги с канела



Канелата е ароматна подправка, която може да се използва за овкусяване на кулинарни изделия и приготвяне на лечебни средства. Освен това тя е много подходяща за лечение на растенията и насърчаване на тяхното естествено развитие. Ето как.

Съществуват различни заболявания, които могат да атакуват семената и да доведат до тяхното увреждане. За да предотвратите това, използвайте канела. Тя помага за елиминиране на гъбичките в почвата и по този начин защитава семената. Всичко, което трябва да направите, е да вземете 1 чаена лъжица от подправката и да я посипете по повърхността на почвата.

  • Хормон на вкореняването

Хормонът на вкореняването стимулира растежа на корените. Опитвали ли сте се някога да премахнете химичните продукти от дома си? Лесно е. Просто трябва да ги замените с канела. Поръсете малко от подправката върху почвата, преди да засадите растението.

  • Репелент срещу мравки

Ние обичаме канелата, но мравките я мразят. Изсипете малко количество от тази ароматна подправка около мравуняците в градината, за да държите насекомите далече от посевите.

  • Рани по растенията

Случайното порязване или нараняване на растението може да ви накара да се почувствате виновни. Вместо да скърбите за него, извинете му се и го излекувайте с помощта на канела. Просто поръсете малко количество от билката върху раната, за да насърчите изцелението и да предотвратите инфекцията (да, растенията също могат да страдат от инфекции).

  • Стайни растения

Канелата помага да се отървете от мухъла по стайните растения. Поръсете малко от нея в почвата и наблюдавайте как цветята ускоряват своя цъфтеж. В допълнение, канелата е чудесен репелент. Тя не само елиминира гъбичките от растенията, но и държи комарите далеч от дома.

Още по темата:


Четете още:

🔴 Пречистете организма си с овесени ядки или трици

🔴 Ето какво наказание наложиха на хулигана, смлял от бой авиоинженер в атвобуса

🔴 Дневен хороскоп за 26 февруари





Източник: Фрамар





Коментари

горе