В сайта на ДОСТ призовават "За 72 часа турската армия да се установи в България" (снимки)



„За 72 часа турската армия да се установи в България, обезоръжавайки българската полиция и армия”. Подобни послания се отправят в официалния сайт на партия ДОСТ, алармираха на пресконференция от БСП в Кърджали. От партията ще изпратят декларация до всички щабове на политически сили край Арда с призив за „санитарен кордон около ДОСТ”. Социалистите предлагат тя да бъде подписана от всички в понеделник пред паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали.

„Неслучайно още преди месец посочих, че всички останали партии са ни опоненти, но враг ни е ДОСТ. Тази партия  е символ на външна намеса в политическия живот на страната. Това не се вижда в София. Но тук, в Кърджали, нещата са съвсем различни. Посланикът на Турция митарства из региона и се държи като политически офицер на Лютви Местан. В сайта на ДОСТ се отправят призиви за сриване на Европа и въвеждане на шериата. Част от тези послания са на турски и никой от партията не ги цензурира, което означава само едно, че от ДОСТ подкрепят подобни призиви”, заяви водачът на листата на БСП в Кърджали Александър Симов. Той допълни, че от партията са получили сигнали и за разпространяване на клипове на ДОСТ в Турция, в които посланик Гьокче и турски депутат агитират за гласуване за партията
на Местан. Симов зададе и въпроса защо от година и половина се позволява на турски дипломат да прави агитационни обиколки в региона.

Социалистите предлагат партиите да подпишат съвместна декларация пред паметника Левски за „санитарен кордон около ДОСТ”

„Не виждам никаква политическа дейност от страна на т.нар. патриоти в Кърджали, които иначе декларират, че ще блокират границата срещу влизане на автобуси с избиратели от Турция. Аз се чувствам сам. И въпреки, че с останалите ни опоненти имаме различия, то аз ги призовавам в понеделник заедно да подпишем тази декларация”, заяви Симов.


Четете още:

🔴 Българин от Велико Търново твори уникални сглобяеми къщи

🔴 Капитан ПЕТКО ВОЙВОДA

🔴 Лакатник – адреналин, природа, красота. Вижте тези уникални кадри (ВИДЕО)





Източник: rodopi24





Коментари

горе