ВИЖТЕ УНИКАЛНО ВИДЕО, снимано с дрон, на Скален манастир Св. Димитър Басарбовски! ЩЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗ ДУМИ! (ВИДЕО)



Св. Димитър Басарбовски е скален манастир, който се намира в района на град Русе, по-конкретно, в местността на страхотната река Русенски Лом и само на 10 километра разстояние от едноименното село Бесарбово.

Тук светията  Димитър Басарбовски прекарва целия си живот като отшелник през епохата на Възраждането. Самият манастир става все по-изоставен в началото на 20 век, но за щастие, през 1937 година той е изцяло възобновен и днес дори можем да го посетим съвсем спокойно, а с това посещение и да наминем през двете близки до манастира пещери, които представляват не по-малко любопитство за туристи от всякакъв ранг и националност.

Но ако точно днес нямате време да се разкарвате чак до град Русе, но пък манастирът Св. Димитър Басарбовски ви е вече любопитен като културна-историческа забележителност, гордост за нашата християнска култура, можете да се направите една бърза, но много увлекателна разходка до там.

В следващото видео ще видите няколко кадъра от цялата местност край манастира Св. Димитър Басарбовски. Вижте видеото още сега и задължително гледайте внимателно, защото сме сигурни, че то ще ви заплени и съвсем скоро ще се решите и ще посетите атракцията и на живо. Оставяме ви в приятната компания на мистериозния и красив манастир Св. Димитър Басарбовски!


Четете още:

🔴 Зодиите, които няма да бъдат щастливи никога заедно

🔴 Да попаднеш в пъстрия свят на Чудомир – село Турия · Пътешествия без край

🔴 Ивайло – "смелото сърце" на средновековна България





Източник: opoznaybulgaria





Коментари

горе