Слави Трифонов: Спирането на предаването снощи беше цензура (Видео)



Довечера правя предаването за свободата на словото, пак ще прочета вчерашното си писмо, ако не го излъчат, може да се стигне до разтрогване на договорани с бТВ, каза шоуменът

Това беше цензура, каза Слави Трифонов, след като в понеделник вечерта Би Ти Ви излъчи повторение на негово предаване, а не пусна изданието, което водещият и екипът му записаха същия ден.

"Предаването не беше по-различно от стандартното, което произвеждаме. Вчера написах писмо и снощи в телевизионното предаване то беше изчетено от диктор. След това имаше изпълнени на химна от хората на концерта ни в Лондон, а после обявих, че ще има актьорска вечер", обясни Трифонов.

Кадър: Фейсбук

Според него целият казус бил е изчитането на писмото. "Това е цензура", повтори той.

В крайна сметка, аз не мога да избягам от това, че съм гражданин и имам гражданска позиция. С това аз не нарушавам никакъв закон. Ние не сме служители на Би Ти Ви, ние сме партньори. В призоваването няма нарушения на конституцията. Не поставям никакъв ултиматум, а ще изляза и ще си търся правата като гражданин. 

Ние имаме договор с Би Ти Ви, след пресконференцията ще произведа телевизионно предаване, а Би Ти Ви ще прецени дали да го излъчи. 

Довечера аз ще направя предаване, свързано със свободата на словото. Ще изчета писмото ми. Би Ти Ви има възможност да го излъчи или не, каза Слави Трифонов. 

"Не бягам от отговорност, не се срамувам, не се страхувам от това. Гледам си грешките и се опитвам да не ги допускам отново. Имам право като гражданин да поставям условия на политиците, които са наши служители.Този мач е изигран много пъти, не мисля, че една личност е в състояние да промени нещата в положителна степен.Не казвам, че в бъдеще изцяло бих отказал участие в някакъв политически план", допълва Трифонов.

"Обикновено се занимавам с неща, които мога да свърша. Ако не мога да направя нещо, не се захващам да го правя. Би Ти Ви не е абревиатура, зад която стоя аз. Зад нея стои само нейната аудитория. Предаването , което ще запишем днес, ще бъде посветено точно на свободата на словото. Ако те не го излъчат отново, ще е ясно, че не искат да продължат отношенията си с нас.Няма значение кой е спечелил, има значение да се вслушат във волята на народа.Не съжалявам, че изразих личностната си позиция. Тази вечер също ще изчета писмото си в предаването.", коментира Трифонов. 

Той обясни, че ако телевизията и тази вечер не излъчи предаването му, това може да доведе до разтрогване на договора на компанията на Трифонов "Седем осми" и Би Ти Ви.

Разговарям с адвоката си по телефона. Възможността да станем колеги виси със страшна сила, отговори Трифонов на въпрос на Сашо Диков дали отношенията с Би Ти Ви ще бъдат разтрогнати.

"По смисъла на закона аз наистина не мога да карам хората да правят каквото и да е. Аз мога да карам само себе си. Няма да предизвиквам бунтове или някакви размирици, не съм политическа сила. Мисля да протестирам сам."


Четете още:

🔴 Няма безработица, има мързел

🔴 Баба Тонка крила черепа на Стефан Караджа в дома си до Освобождението

🔴 Човек, който не обича родното място е изгубен човек





Източник: 24 часа





Коментари

горе