Слави Трифонов свалян три пъти от 1994 г.,за първи път от Би Ти Ви (много видео)



Би Ти Ви за първи път спира готово предаване от "Шоуто на Слави", но това не е първият път, в който на Слави Трифонов е налагана цензура.

Първият път е още в "Ку-ку" през 1994 г. Спира ги Хачо Бояджиев, тогава генерален директор на БНТ. Ето какво си спомня след време покойният режисьор:На 14 октомври 1994 г. като генерален директор спрях “Ку- Ку”. След това ги извиках да им кажа защо ги спирам. Казах им: Това ви е най-доброто предаване, но имате две основни грешки, които са недопустими. Понеже аз съм генерален директор, не мога да допусна това”. Те играеха ролята на правнуци на “Мултигруп” и на “Трон” и предаването се казваше “Мултитрон”.

Жоро Торнев режисира и както си разговарят Камен и Слави, изведнъж на екрана виждаме кадър от “Панорама” с Илия Павлов, а в ръцете му чрез фокус /монтаж/ поставили пистолет. После дадоха Краси Стойчев, пак в кадър от “Панорама”, в ръцете му сложили банкноти. Това е абсолютно забранено, когато се прави сатира. Казах: “Ето, за това ви спирам. А сега мислете и направете проект за ново предаване”. След два месеца дойдоха с проект на “Каналето” – “Три води” - Трифонов, Водиничаров, Дилов. Казах: “Това ви е договорът. Пускам ви на праймтайм. Вижте неустойката”. Тя беше един долар. Когато ми писнат, им давам един долар и те си отиват. Дадох им 7 минути рекламно време по 7200 долара. От които 60% взимаше телевизията независимо дали те намират рекламата, или маркетингът е на БНТ.

Тогава тръгнаха големите им концерти из страната и те станаха богати. Единствено съвестността изчезна в “Шоуто на Слави”. Когато тръгна “Каналето”, Слави Трифонов вече играеше ролята на Жорж Ганчев и на Жан Виденов. Актьорските игри бяха съвсем друго като сатира. Защото при истинските образи героите, които са показани на екран, могат да осъдят телевизията за безумни пари. Това беше причината да спра Слави. Бяха момченца, но разбраха.

Следващият път е след края на "Каналето" и раздялата на Камен Воденичаров и Слави Трифонов и появата на новото предаване "Хъшове".

На 8 февруари 1998г. след излъчването на пилотното предаване „Хъшове” по БНТ, националната медия свали шоуто от екран. Когато се подготвяло първото му излъчване Слави и екипът му били наясно, че една остра политическа сатира ще бъде посрещната на нож от новото ръководство на БНТ и от новото правителство. Въпреки това те не само, че правят остро предаване, но не се поколебават да дадат съгласието си "ТриВоДи" ООД(фирмата на Любен Дилов и Слави Трифонов), която е продуцент на "Хъшове", да приеме за рекламодател "Овергаз" – фирма, в която правителството е разпознало за яростен свой противник, поради отказа и да се поддаде на политическия натиск и да продаде на безценица дела си в смесеното българо-руско дружество "Топенерджи", което е един от най-големите доставчици на природен газ за производствени нужди в България. Този период е известен и като „Газовата война”, която е подхваната от тогавашния министър председател Иван Костов срещу „Газпром” и „Мултигруп”. Единственото издание на "Хъшове" в ефира на БНТ е повече от скандално. Излъчен е монтаж, в който премиерът Костов краде часовника на Хелмут Кол, и видео-скеч, в който Надежда Михайлова "танцува с кол". Един от членовете на СЕМ - Димитър Коруджиев дори определя Слави Трифонов за "сатана".

Тогава "Хъшове" е приютено в мазето на хотел "България" и се излъчва по "Тв7" по кабел. След което Слави Трифонов започва да прави "Шоуто на Слави" по Би Ти Ви.

Очаквайте подробности след 13 часа.


Четете още:

🔴 Слави Трифонов: Спирането на предаването снощи беше цензура (Видео)

🔴 Няма безработица, има мързел

🔴 Баба Тонка крила черепа на Стефан Караджа в дома си до Освобождението





Източник: 24 часа





Коментари

горе