Снимка от Карловския Балкан с награда на "Sony"



Съдиите на 2017 Sony World Photography Awards обявиха снимката "Стара река" на Иван Миладинов за победител в Националния конкурс за България, който е част от състезанието.

Sony World Photography Awards е най-големият фотографски конкурс в света, а Националните награди са глобална програма, отворена за фотографи с различни способности. Тя има за цел да открие най-добрата снимка, направена от местен фотограф в 65 страни.

Отличеният кадър на Иван Миладинов "Стара река" е заснет в началото на октомври 2016 г., когато есенните цветове са най-красиви и наситени. Реката се намира в резервата Старата река, създаден да съхрани дивата природа около нея. Мястото е непокътнато и там могат да се срещнат редки животински видове като кафява мечка и благороден елен.

Роден и израснал в София, Иван Миладинов е учил биология. Завършил УХТ в Пловдив.  От 2008 г. снима пейзажи и решава да се посвети на фотографията.

"Много съм щастлив да спечеля този конкурс. Но истинското щастие идва от факта, че съм награден за снимка на пейзаж от България. Аз съм наистина горд да покажа на хората в чужбина колко прекрасна и дива е нашата природа. Това е най-голямата ми награда.”, споделя победителят Иван Миладинов.

Подгласници в Националната награда на България са Емил Рашковски със снимката "Пожелай си" и Калин Костов със снимката "Двойно".

Наградената творба ще бъде показана заедно с останалите отличени и включени във финалната селекция снимки на изложбата Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 в Лондон от 21 април до 7 май и ще бъде публикувана в годишния албум на победителите.


Четете още:

🔴 Смел българин обезвреди престъпник в Лондон

🔴 Майстор Хасан, талисманът на Самоводската чаршия

🔴 Семейство направи в Хотница биоферма за новия хит лечебни гъби шийтаке





Източник: Марица





Коментари

горе