Време за залози: България твърдо втора на "Евровизия"



България постигна фурор с представянето си на „Евровизия“ миналата година, когато Поли Генова завърши на четвърто място в крайното класиране. А страната ни тази година може да има дори още по-зашеметяващ успех – поне ако се вярва на световните букмейкъри. Всички големи компании за залози поставят Кристиан Костов с неговата Beautiful Mess на второто място по шансове, след представителя на Италия.

От данните на платформата „Найсър одс“, която събира коефициенти за едно и също събитие от големите букмейкърски компании, става ясно, че всички те са единодушни – България ще бъде втора на „Евровизия“ 2017 г. Най-ниските ставки за Кристиан Костов са 6,00 (т.е. ако заложите 1 лев и познаете – ще получите 6), а най-високите – 7.

За всички по-долу в списъка с фаворитите се приемат залози при коефициенти от 8 нагоре. Колкото до Италия, там букмейкърите нямат съмнения в крайния триумф – ставките варират от 2,10 до 2,40. Апенините ще бъдат представени от Франческо Габани с песента Occidentali’s Karma.

В челната петица по шанс за успех са още Швеция, Белгия и Португалия. Интересно е, че залози се приемат и за Русия, която почти сигурно няма да участва на финалите в Киев заради скандала с Юлия Самойлова. Коефициентите за Москва са между 19 и 34 – далеч по-добри от други страни като Франция, Дания, Гърция.

Колкото до дъното – с приблизително равни шансове (оценявани като нищожни) са Украйна, Хърватия, Швейцария, Литва, Чехия, Малта, Черна гора, Сан Марино. На последното място пък се намира Австрия.

Баладата на вундеркинда

Похвалите за българския изпълнител не идват само от сухите данни на букмейкърите. В материал на „Дойче веле“, озаглавен „Най-многообещаващите участници на Евровизия 2017“ текстът за певеца е наречен „Баладата на вундеркинда“.

17-годишният Кристиан Костов е описан като най-младия изпълнител на конкурса тази година, който обаче като вокалист се отличава с необичайна зрелост. Той е роден в Москва в семейство на българин и майка от Казахстан, участвал е като член на групата „Непоседы“ във финалите на руския риалити проект „The Voice. Децата“. В Киев Кристиян ще изпълни емоционална поп балада, добавят от „Дойче веле“.


Четете още:

🔴 Д-р Милен Врабевски: Има възход на родолюбието

🔴 Съд в Германия забрани връщането на мигранти в България

🔴 Първият български космонавт и драматичният полет на "Съюз 33"





Източник: Площад Славейков





Коментари

горе