Българи от Босилеград с нова кръводарителска акция



Десетки българи от град Босилеград, Сърбия, организираха поредна кръводарителска кампания в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия, съобщиха от лечебното заведение.

От години болницата лекува безплатно сънародниците ни от Западните покрайнини и по този начин те виждат възможност да се отблагодарят за грижите на медиците.

Акцията е първата за тази година, а кметът на града Владимир Захариев е категоричен, че инициативата ще бъде продължена и занапред: "Това е нашият начин да кажем "Благодаря" на нашите лекари, които се грижат за всички жители на Босилеград и които винаги са ни подкрепяли", сподели той. Самият Захариев е редовен кръводарител.

"Благодаря ви много за високохуманния жест. Нямам думи, с които да изкажа нашата благодарност. Вие сте големи българи, да сте живи и здрави", обърна се към сънародниците ни началникът на ВМА ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров, д.м.н..

Своята огромна благодарност към жителите на гр. Босилеград изказа и началникът на Центъра по трансфузионна хематология полк. проф. д-р Румен Попов. "Създаде се една много добра традиция по 2 пъти в годината да бъдат организирани такива кампании. Аз се занимавам с трансфузионна медицина повече от 20 г. и това, което искам да кажа е едно голямо благодаря. Благодарим за това, че дарявайки кръв, нашите сънародници ще спасят страшно много пострадали хора", коментира проф. Попов.


Четете още:

🔴 След 30-минутна борба: Благоевградчанин извади истинско чудовище от водите на Струма (СНИМКА)

🔴 Магическата таблица на Далай Лама, която сбъдва желанията ни

🔴 Борисов прие мандата: Служа на Република България





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе