10 съвета, които да ви помогнат да изберете правилните обувки



Способността да правим правилен избор на качествени и стилни обувки може да бъде сравнена с истински артистичен талант. Когато влизате в магазина, вие трябва да имате ясна представа за това, което търсите и достатъчно воля, за да не закупите обувки само въз основа на техния външен вид. Със сигурност бихме искали да разберем, на кои нюанси човек трябва да обърне внимание при покупка на нови обувки. Щастливи сме да споделим с вас резултатите от нашите изследвания.

Какво трябва да имате предвид при закупуване на нови обувки?

  • Уверете се, че предната и задната част на обувките не променят формата си. След като ги стиснете и отпуснете, те не трябва да остават деформирани. Задната част (петата) трябва да бъде твърда - меката пета може да се огъне бързо и това да доведе до много неудобства при ходене.
  • Вие трябва да изберете размера на новите обувки, базиран върху размера на вашия по-голям крак. Вярвате или не, при някои хора единият крак е малко по-голям от другия. Следователно е необходимо да пробвате няколко чифта от различни номера и да изберете този, в който и двата крака се чувстват комфортно. 
  • Стабилността трябва да бъде сред вашите задължителни изисквания при закупуване на нови обувки. Ако пробвате такива с високи токчета, приложете лек натиск в средата на стъпалото. В някои случаи това може да причини плъзгане на петата - ясен знак, че обувките не заслужават да бъдат купени, освен ако не искате да се сблъскате с проблеми като нестабилна походка и постоянна загуба на равновесие (нещо, което със сигурност ще ви струва много нерви). 
  • Обърнете внимание на гъвкавостта на подметката. Вземете обувката в едната ръка и се опитайте да я огънете с другата. Недостатъчно гъвкавата подметка възпрепятства нормалното движение на ставите. Това може да доведе до нарушения в походката и бърза умора. 
  • Не трябва да си купувате обувки, които ви стягат, с надеждата, че скоро може да се поберете в тях. Това може да доведе до проблеми с кръвообращението и мускулните функции. Подобни обувки бързо губят приличен външен вид. За да избегнете това, поставете всеки крак (с чорап) върху отделен лист хартия и го очертайте с молив. Изрежете очертанията. Следващият път, когато отидете в магазина, поставете изрезките в обувките, които желаете да закупите. И двете трябва паснат идеално, без да се огъват по краищата.
  • Купувайте нови обувки в следобедните часове. Към края на деня нашите крака се подуват леко. Това означава, че обувките, които ви пасват перфектно на сутринта, до вечерта могат да ви стягат. По-добре да премахнете този проблем от рано и да изберете чифт, с който да се чувствате удобно през целия ден. 

  • Винаги проверявайте новите обувки отвътре. Те трябва да бъдат меки и без груби вътрешни шевове. Стелките трябва да са еластични и лесни за премахване. 
  • Когато пробвате нови обувки, направете няколко стъпки върху твърда повърхност. Меките килими могат да ви накарат да се чувствате комфортно. В такъв случай е най-добре да излезете от тяхното очертание и да поставите крак върху голия под.

  • Ако обмисляте закупуване на обувки с висок ток, максималната височина на тока трябва да бъде 9,5 сантиметра, а допустимото разстояние между платформата и тока - не по-малко от 3,5 сантиметра. Колкото по-малко е разстоянието, толкова по-нестабилни са обувките и толкова по-голямо тегло се прехвърля върху пръстите на краката. 
  • Трябва да знаете, че с течение на времето краката ви могат да станат по-дълги и по-широки, така че трябва да ги мерите на всеки две години. Особено, ако предпочитате да купувате обувки по интернет.


Четете още:

🔴 "Аз съм строител и това така го виждам! Ако не ти харесва, спасявай...

🔴 Срещу анемия консумирайте листа от червено цвекло

🔴 Новата Ванга: Румен Радев с втори живот! Президентът преследван от тежка поличба, изплаща дълг към България





Източник: Фрамар





Коментари

горе