На галавечеря с благотворителен търг „Малко Българско Училище“ събра рекордната за българската общност в Чикаго сума от $42350



Дайте шанс на децата
Под този надслов протича благотворителната кампания на „Малко българско училище“ за набиране на средства за закупуване на сграда за образователен и културен комплекс. В петък, 12 май, бе проведена най-мащабната досега инициатива – галавечеря и благотворителен търг с участието на 133 бизнесa и професионалисти от различни области, работещи  в Чикаго.
В зала „Авалон“, изискано аранжирана, гостите бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол. Вечерта започна с кратка, но издържана поздравителна програма, с участието на наши ученици, музиканти и танцьори. В обръщението си към гостите директорката на Малко българско училище Живка Петрова подчерта, че е назрял моментът да си имаме свой образователен и културен дом, който да завещаем на нашите потомци. „А може би примерът ни ще бъде последван и един ден и ние ще си имаме български център, голям колкото харесвания от всички нас” Коперникус “!
С безсмъртните стихове на Пеньо Пенев г-жа Петрова изтъкна благородния характер на каузата:
                  „Не мечтая безсмъртие и пътища леки,
                    а ватенка топла за зимния ден.
                    Безсмъртно нека остане навеки,
                    построеното тук от мен!“
Разбира се, акцентът на вечерта бе благотворителният търг, на който представителите на българските бизнесите показаха щедрост, отзивчивост, съпричастност и подкрепа. Продадоха се картини на наши художници, дърворезба, тениска с автограф на Христо Стоичков, боксови ръкавици и тениска с автографите на на братя Пулеви, както и други предмети и произведения на изкуството. Събраната сума от    42,350.00  долара ни изпълва с увереност, че с Вашата безкористна помощ сме близо до заветната мечта. Благодарим Ви!
Благородното начинание получи и продължава да получава широк отзвук и подкрепа. Учители, родители, ученици, приятели, съмишленици и симпатизанти дариха и даряват не само средства, но и време, морална подкрепа, идеи и инициативност. Сърдечна благодарност и на вас, приятели! Надяваме се скоро да се поздравим с наш, български дом!

Елена Липкова
за в. „България СЕГА“


Четете още:

🔴 Григор Вачков искал да играе нечовешки роли

🔴 Илия ЛУКОВ - "ЗЕМИ ОГИН ЗАПАЛИ МЕ" /ВИДЕО/

🔴 "Мисия Лондон" е нaй-пeчeлившият бългapcĸи филми зa пocлeднoтo дeceтилeтиe





Източник: България сега





Коментари

горе