Баба Цонка на 101 г.: При болежка пия само аспирин



Баба Цонка Йочкова от Съединение навърши 101 г. Рождения си ден във вторник тя отбеляза с близки вкъщи. И тази година синът й Петър и снахата Анка организираха празненството. През миналата година баба Цанка посрещна 120 гости в ресторант „Здравец".

Столетницата цял живот се е занимавала със земеделие. Има две дъщери, шестима внуци и двама правнуци. Дъщеря й Гинка Александрова е лекар кардиолог и живее в София, а другата - Мария, е бивша медицинска сестра и е в Пловдив. За честването в Съединение пристигна цялата рода от Пловдив и София.

Баба Цонка се радва на добро здраве. Тя е с бистър ум, не боледува и се обслужва сама. Движи се спокойно в дома си, в който снахата отглежда много цветя. Храни се с млечни храни, супи и плодове. Пийва си и по малко домашно вино. При болежки ползва само аспирин, разказа столетницата.

Първи във вторник поздравиха баба Цонка младите възрожденци от НУ „Любен Каравелов", водени от директорката на училището Величка Кирова. Те честитиха рождения ден на най-възрастната жителка на Съединение, пожелаха й здраве и да радва своите близки. Баба Цонка ги почерпи със сладкиши. Разпита ги за техните близки и очите й се изпълниха със сълзи.

Вечерта в гостоприемния дом на Анка и Петър Йочкови дойдоха близките им, за да поздравят рожденичката. И тази година семейството посрещна гостите с курбан и пълнена пуйка с ориз и гъби, сладкиши и напитки. През цялото време баба Цонка беше сред гостите, радваше се, че и тази година не са я забравили. По бащина линия баба Цонка е от рода Крантови. Тя е съседка на тотомилионера Тодор Крантов.


Четете още:

🔴 На галавечеря с благотворителен търг „Малко Българско Училище“ събра рекордната за българската общност в Чикаго сума от $42350

🔴 Григор Вачков искал да играе нечовешки роли

🔴 Илия ЛУКОВ - "ЗЕМИ ОГИН ЗАПАЛИ МЕ" /ВИДЕО/





Източник: BG-VOICE





Коментари

горе