Бизнесмени облякоха абитуриенти без родители



Бизнесмени от Пловдив облякоха от глава до пети двама абитуриенти без родители. До момента съдбата никак не е била благосклонна към Божидар Славчев и Красимир Докторов, които завършват гимназии, докато живеят в дом „Княгиня Мария Луиза”. Двамата не са се и надявали да имат такъв бал, с какъвто „разполагат” техните връстници от така наречените нормални семейства.

За радост и на Божидар, и на Красимир, бизнесмените Борис Калибацев и Георги Цанков от Пловдив са дарили цялата сума за техните празнични тоалети – ризи, панталони, сака, папионки и обувки, съобщи председателят на фондация „Сан Марко – М” Меги Трайкова, която всяка година се грижи абитуриентите от дома да имат своя незабравим празник.

Стилистът Ася Атанасова е направила прическите на двете момчета за абитуриентските им вечери. 

Със същите костюми, с които ще отидат на бала си, Божидар и Красимир ще бъдат и сред гостите на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение под егидата на президента на страната Румен Радев. Балът ще бъде на 31 май в столицата и е част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта”.


Четете още:

🔴 Няма славянска писменост, има само българска

🔴 Баба Цонка на 101 г.: При болежка пия само аспирин

🔴 На галавечеря с благотворителен търг „Малко Българско Училище“ събра рекордната за българската общност в Чикаго сума от $42350





Източник: Монитор





Коментари

горе