Българин с номинация за студентска БАФТА (видео)



Проект на българина Калоян Атанасов е сред едва деветте номинации за наградите БАФТА за студенти. Късометражният филм The Wishgranter („Изпълняващият желания“), дело на трима дипломанти от „Ринглинг колидж“, може да спечели отличието, предназначено да посочи задаващите се най-талантливи млади режисьори.

The Wishgranter през 2016 г. спечели Студентска награда от Академията за филмово изкуство в САЩ, т. нар. „Студентски оскар“. Проектът е дипломна работа на Атанасов, Джон Макдоналд и Еко У.

Само девет са кандидатите за общо трите награди на БАФТА за студенти. Освен за анимация, където се състезава The Wishgranter, те са още в категории за игрално и документално кино. Деветте проекта са излъчени от общо над 400 предложения от специализирани училища в 15 държави по целия свят.

Калоян Атанасов е роден в Пловдив. Преди да замине за САЩ след четвърти клас той е част от извънкласната школа по изкуствата на Ахмед Чаушев. През 2012 г. Атанасов е приет в „Ринглинг колидж“ в Сарасота, Флорида, смятан за един от най-добрите колежи по триизмерна анимация в САЩ.


Четете още:

🔴 Асен Гаргов проговори за коварната си болест: Мъча се, жестоко ме боли!

🔴 Умира Панайот Волов

🔴 Кирилицата е държавна политика на нашите царе





Източник: Площад Славейков





Коментари

горе