Българче дебютира в националния отбор на Германия




В националните отбори на Германия, а и на много други европейски сили във футбола, има вече много представители на различни националности.

На 6 май към тях се присъедини и момче с български корени. Това е Емануел Мирчев. Той е роден в Германия, а родителите му са българи, които са се преместили да живеят там.

От 2014 г. е в школата на "Хамбургер". Играе като централен защитник или дефанзивен халф. На 9 февруари момчето навърши 15 г., пише "24 часа".

Мирчев бе повикан за първи път в бундестима до 15 г. за двете контролни срещи с Холандия в началото на месеца. Проверките се играха в Ниската земя. В първата той не се появи на терена, а Германия загуби с 1:2.

Във втория спаринг Мирчев записа дебют за този немски национален отбор. Той бе титуляр и остана на терена през целия мач. Бундестимът победи с 3:2 холандските си връстници. Гостите поведоха с 3:0 през първата част, а след почивката "лалетата" върнаха 2 гола.

Иначе с "Хамбургер" Мирчев рита в северната регионална лига за 15-годишните. Тази формация на един от емблематичните за Германия клубове заема 4-ото място от 12 отбора. В последния кръг Мирчев и съотборниците му направиха 0:0 при гостуването си на "Ниндорфер". В предишния мач Емануел се разписа за победата с 4:0 над "Нетелбург-Алермьое".

През есента на 2008 г. Едисон Йорданов стана първият футболист с български корен, който рита за немски национален отбор. Това отново бе бундестимът до 15 г. Впоследствие офанзивният полузащитник взе български паспорт и записа няколко мача за младежкия ни национален отбор. В момента Едисон рита в първенството на Люксембург за "Дюделанж".


Четете още:

🔴 Ученици намериха и върнаха портфейл с 3000 лева

🔴 Каньонът на водопадите – докосване до необятната красота на Родопите

🔴 Англичани В ПОВЕЧЕ





Източник: dnes





Коментари

горе