Ромите са обучени да източват държавата

5 000 рози в невероятна градина в АлбенаЕдин от символите на България - розата, пленява с почти всички свои разновидности гостите на курорта Албена. Близо 5 000 от омайните цветя могат да видят напълно безплатно посетителите на черноморския град до края на юни.

"Сезонът на розите" започна, а именно юни е месецът, в който те имат най-ярък и обилен цъфтеж. Градината "Розариум" е един от най-впечатляващите паркови акценти в съвременната визия на комплекса. Тя се състои от четири различни пространства, които са покрити с многообразни сортове на царицата на красотата. В специално обособен кът, предверие на разкошните поляни са засадени екзотични дървета и храсти - див лимон, хинап, нар, цезалпиния, лейцистерия, декоративна ябълка.

Розариумът е проектиран през 2004 г. в пейзажно-геометричен стил, разпростриращ се върху почти 6 декара площ. Той завладява не само с красотата на цветята, но и с техния опияняващ аромат. Прекрасно ухание се разнася от българската и иранската маслодайна роза, невероятни са 3-те вида японска и истинска китайска роза, а окото грабва бурбонска, галска и мускусна роза. Няма как да бъдат подминати и бялата роза на Йорк, портландска, шотландска и английска розар еглантерия и мъховидна роза.

Несъмнено пищната колекция от сортове смело може да съперничи на някой от най-прочутите розови градини в Европа. Арки, беседки и тунели са обсипани с изящните цветя. Романтика, спокойствие и хармония съпътстват посетителите по време на тяхната разходка из градините. И няма как да останат безразлични към красотата на българската роза.

Източник: Кмета

Следваща статия:
Знак за камера на пътя вече няма да има, МВР скрива и къде ще ни снимат

Харесайте ни във facebook!


Коментари

Видео на деня

горе