Край с лъжата за тюркския ни произход

Проект разказва за историческите забележителности на България (Видео)


Четвъртък, 15 Юни 2017

Преди две години младият фотограф Радослав Първанов решава, че ще създаде проект, чрез който да разкаже повече за историческите и архитектурни забележителности на България. Така започва дълго пътешествие из цялата страната – с 20 красиви българки в носии, две деца и хиляди изминати километри, предаде bTV.

„През цялото това време бях в облаците, едно от нещата, които съм правил с най-голяма любов през живота си”, споделя Радослав. Местата за снимки се подбират внимателно – те са добре познати родни забележителности, както и малко известни кътчета от страната. Някои от тях са Дряново и Трявна. Сестрите Ралица и Християна Иванови живеят и учат в различни градове. Снимките обаче ги събират заедно в родния им град Трявна.

„Ние се гордеем с това да носим народни носии, със запазването на българските традиции и обичаи”, казват те. Без колебание участие в проекта взема и 21-годишната Кристиана.За името на изложбата „Аз съм българка“ фотографът се вдъхновил от историческия образ на българската жена.

Радослав е категоричен, че ще остане да живее в България, ще снима и популяризира родните забележителности. Смята, че това ще бъде урок и пример, който ще даде на своите приятели и съмишленици.

Източник: novinite

Следваща статия:
За първи път НОИ изпраща уведомителни писма на всички, които ще се пенсионират догодина

Харесайте страницата ни във facebook!


Коментари

Видео на деня

горе