Проект разказва за историческите забележителности на България (Видео)



Преди две години младият фотограф Радослав Първанов решава, че ще създаде проект, чрез който да разкаже повече за историческите и архитектурни забележителности на България. Така започва дълго пътешествие из цялата страната – с 20 красиви българки в носии, две деца и хиляди изминати километри, предаде bTV.

„През цялото това време бях в облаците, едно от нещата, които съм правил с най-голяма любов през живота си”, споделя Радослав. Местата за снимки се подбират внимателно – те са добре познати родни забележителности, както и малко известни кътчета от страната. Някои от тях са Дряново и Трявна. Сестрите Ралица и Християна Иванови живеят и учат в различни градове. Снимките обаче ги събират заедно в родния им град Трявна.

„Ние се гордеем с това да носим народни носии, със запазването на българските традиции и обичаи”, казват те. Без колебание участие в проекта взема и 21-годишната Кристиана.За името на изложбата „Аз съм българка“ фотографът се вдъхновил от историческия образ на българската жена.

Радослав е категоричен, че ще остане да живее в България, ще снима и популяризира родните забележителности. Смята, че това ще бъде урок и пример, който ще даде на своите приятели и съмишленици.


Четете още:

🔴 За първи път НОИ изпраща уведомителни писма на всички, които ще се пенсионират догодина

🔴 Бабаит преби жена на пътя, случайни минувачи едва успяха да го спрат (Видео)

🔴 Нешка Робева: Избирах гимнастичките по очите





Източник: novinite





Коментари

горе