Стефани част от фотоприказка за красивата България /снимки + видео/



Спиращи дъха гледки, исторически и архитектурни забележителности и прекрасни момичета, облечени във всички родни носии, обхваща въздействащият проект на Радослав Първанов. Младият фотограф представи в национална изложба 30 картини от най-добрите си снимки като част от патриотичния проект „Аз съм Българка!”. Нетрадиционният разказ за традициите и красотите на България се очаква да стигне до всеки град в следващите месеци.
Фотосите са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година. Първанов изминава 8080 км за снимките. 30 сюжета, 25 модела, 25 носии, 111 часа, прекарани в снимки, от 45 градуса на слънце в полето до -5 градуса в снежна виелица в „Етъра”. Резултатът: 5000 сполучливи кадри, представят през очите на българката от раждане до късна зрялост историята, духа и красотата на България.
Сред моделите ярка звезда на обектива се оказва и бургазлийка. Това е харизматичната 14-годишна Стефани Жунгурдиян, която може да бъде видяна, както в картините, така и в подготвящият се в момента календар и филм към проекта.
Амбицията на създателя и продуцент на проекта Радослав Първанов е да издаде албум с историческа информация за мястото на снимките от всеки сюжет. "Искам изложба да обиколи България и да напусне границите на държавата и културата ни, за да покаже пред света на каква история и традиции сме наследници. Мисля, че в този проект успях да реализирам първоначалната си идея. - да създам един образ на родината от три елемента: красива млада българка в богата народна носия на фона на кътче с културно и историческо значение от страната ни", сподели Първанов. 


Четете още:

🔴 Песента "Капитан Петко Войвода" в изпълнение на Васил Михайлов с над 2 милиона гледания в Youtube

🔴 Защо боровинките са суперхрана

🔴 Чуката на Гидика – какво е това?





Източник: Дарик





Коментари

горе