Мъдростите на Вера Кочовска, които трябва да си припомняме редовно  




Феноменът Вера Кочовска освен със своята невероятна дарба е известна и с редицата мъдрости, които ни напомнят кое е наистина важното в този живот. Прочетете част от цитатите на знаменитата пророчица.

Да си видял ковчег с джобове? Или покойник, закопан с всичкото му богатство? Единственото богатство, което има човек, е вътре в главата му. И трябва да го доразвива. И сутрин, когато се събудиш, да почувстваш живота около себе си.

Хората да не забравят откъде са тръгнали и накъде отиват.

Всеки човек идва със своя мисия на земята. Ти не си дошъл, за да си отидеш. Ти си дошъл, за да оставиш следа себе си.

Ако подходиш с добро – добро ще получиш, ако подходиш със зло – зло те чака.

Какво значи приятелство? От враговете има кой да те пази, но от приятелите се пази сам. Има хора, които се пишат твои приятели и са готови да подложат кърпичките си под очите ти, но има и хора, които няма да допуснат да се разплачеш. Не първите, а вторите са истинските приятели!

Няма лош човек – зависи коя страница от неговата книга ще отвориш. Няма два плюса или два минуса на едно място. Хората се допълват.

Най-важното е да не сме злобни един към друг. Защото злобата убива човека. Злобата унищожава. Всеки един от нас да знае – от себе си към себе си. Много е просто и същевременно е недостижимо.

Не е важно кой си, какъв си. Важното е какво ще оставиш след себе си. Какво ще дадеш.

Любовта няма начало и няма край. Много е важна обаче духовната любов. Платоничната стои по-горе от физическата любов.

Всичко е внушение – сградата, цветето, предметите. Всичко зависи от индивида, който гледа. Как гледа. Как го претворява в себе си. 95% от болестите на хората са на психологическа основа, внушение или неправилно такова.
Семейството е голяма сила, но не говоря за семейството по документ, а за истинското.

Най-силното нещо е мисълта, защото тя ражда, но и изпепелява.

Аз не съм съгласна с Дарвин. Защото не видях нито една маймуна да стане човек, но човекът стана маймуна, пише "Съновник".


Четете още:

🔴 Първият в света "направи си сам"-смартфон е български "Правец"

🔴 Назад въже ни чака, напред - куршум и смърт

🔴 Българското знаме ще се вее над Холивуд





Източник: Ретро





Коментари

горе