Чудодейна църква цери болести за 1 нощ




В най-малкия град в България – Мелник, се намира църквата „Свети Антоний Велики“. Хората я наричат храмът на чудесата. Местните твърдят, че чудесата, които са станали в този храм не могат да се изброят.

Свети Антоний е бил отшелник – роден в Среден Египет през 251 година, той е участвал в много битки в името на Христа. Заради тези си подвизи и неговата безпрекословна вяра, Бог го награждава с дарба – да може да изцелява хората. Иконата с неговия лик може да избави душевно болните от техните страдания.

За църквата се грижи Янчо Николов – 64-годишният мъж не отказва помощ и съдействие на никой. Влизайки в църквата посетителите забелязват колона в средата на храма, която е опасана с железни окови.

За да се случи изцелението, всеки отишъл там трябва да се съгласи да бъде вързан с окови. Освен това, за да бъде излекуван човек, твърдят местните, трябва да има дълбока вяра и чисто сърце. Разказват, че през годините тези окови са се впивали в краката на стотици болни.

Всичко това се случвало късно вечер и на доброволни начала, а на следващия ден болните били изцелени. От демоните, които са живели в тях вече нямало и спомен. Местните жители са убедени в чудодейната икона, според тях само една вечер в храма е достатъчна за изцеление.

Твърди се, че над 200 душевно болни са идвали с надежда да се излекуват и са успели да го направят.

Говори се, че светецът реагирал различно на различните посетители. Онези, които са твърде грешни например, отблъсквал. Бай Янчо разказва, че има доста случаи, в които хора влизат в храма, но някаква сила просто не им дава възможност да достигнат до иконата на свети Антоний.

Обикновено след подобна ситуация хората тръгвали сами с ясната мисъл, че или са грешни или вярата им не е достатъчно силна.

Той уверява, че ако търсим изцеление това е правилното място. Смята се, че освен за здраве, чудодейната църква е помогнала на хора и за бизнеса им.

Местните определят за чудо и факта, че целият иконостас избледнява, без образа на Свети Антоний. В цяла Европа има само две църкви, носещи името на светеца.

автор: Паолина Сярова


Четете още:

🔴 "Не футбол е спасил нацията, а културата, църквата, книгата, писмото, буквата, т.е. културата"

🔴 Заработи варненската Улица на занаятите

🔴 ЛИЛИ ИВАНОВА ~ ОБИЧАЙ МЕ (ВИДЕО И ТЕКСТ)





Източник: mistery





Коментари

горе