Гръмотрън за светкавично отслабване




Често хората, които определят теглото си като наднормено, са потиснати, с ниско самочувствие, депресирани. Дори вашият проблем да не е свързан с килограмите, фактът, че не харесвате себе си и не се чувствате добре в собствената си кожата, е достатъчен да промени коренно вашия живот.
Разбира се, може би вече знаете, че всяка една емоция или дълбоко чувство са свързани с навлизането на коктейл от конкретни хормони в кръвния поток на вашето тяло. Затова психическото състояние на човек е неразривно свързано със здравето изобщо. При всеки от нас е така. Доказателство е това, че при някои хора напрежението, стресът, нервността довеждат до приемане на по-големи количества храна. Това е техният индивидуален начин за справяне с тези ежедневни проблеми, които мъчат всички ни.
Други пък, под влиянието на силни емоции (било то негативни или позитивни – спомнете си, че когато сте били влюбени, пеперудите в стомаха не ви дават да мислите много-много за похапване), губят своя апетит. Трети изпадат в зависимости, от цигари например, които им носят някакво успокоение.
Каквото и да правите вие, за да релаксирате, ако искате да отслабнете и да бъдете по-здрави, първо трябва да се фокусирате върху ума си. Трябва да повярвате, че ще постигнете целта, към която се стремите. Мислете позитивно и не се отчайвайте, ако не видите незабавни ефекти. Самото убеждение, че това, което правите, действа, ще доведе до добри резултати.

След като сте встъпили с позитивни мисли в това начинание – изпробвайте нещо, което не би стресирало целия ви организъм. Не предприемайте радикални, драстични промени, като да спрете да приемате някаква определена група храни. Това може да доведе до обратен, йо-йо ефект. Тялото ви има нужда от множество вещества, не го лишавайте! Вместо това, по-добре увеличете броя на храненията за сметка на количествата.
За да не стресирате тялото си с агресивни диети, можете винаги да се обърнете към природните средства. Те са много и разнообразни, а особено напоследък все повече се говори за растението Гръмотрън и ползотворното му въздействие.
Името на рода Ononis, към който принадлежи, произлиза от гръцки език: onos, което значи магаре и onimeni - полезен. Гръмотрънът освен това носи и друго - народно - наименование магарешки трън.
Гръмотрънът отдавна се използва като лечебно средство в медицината и е добре познат на билкарите. Използват се неговите корени (преди цъфтеж), тяхната кора и надземната част на растението, от която се правят запарки. Прочутият гръцки ботаник от I век от н.е. Диоскорид казва: "Кората от корените, накисната във вино, повишава уринирането, намалява песъчинките и камъните в бъбреците, разяжда (почиства) краищата на язвите и ги обгръща със здрава тъкан".
Ще се поизпотите обаче докато извадите коренището му от земята, а след това трудоемко също е и нарязването му на ситно. Гръмотрънът ви е подготвил и още едно предизвикателство – неговия тръпчив, горчив вкус. Очаквано е – в крайна сметка полезното не винаги е особено приятно или пък вкусно.
За сметка на това, Гръмотрънът е известен като добро средство за отслабване. Той е растение с диуретичен ефект, може да бъде използван при проблеми сърдечна дейност, както и при бъбречни възпаления и отоци от различен произход, в това число и при разширени вени.
Можете да го пиете, като запарите 3 с. л. за около половин час в половин литър вряща вода. Така получената отвара се прецежда и се разделя на три приблизително равни части. Пие се три пъти дневно в продължение на десет дни преди ядене. След като минат се почива една седмица.
Важно обаче е да разчитате преди всичко на себе си. Мислете позитивно, хранете се умерено и то с колкото се може повече свежи плодове и зеленчуци, бъдете активни и не предприемайте нищо драстично.
Бъдете здрави!


Четете още:

🔴 Клип как момчета бият малко коте възмути интернет (видео)

🔴 Гърците признават: Ако спазваме стриктно новите указания за проверки, на "Маказа-Нимфея" ще се чака от сутрин до вечер

🔴 1 000 лева глоба, ако ви хванат да храните бездомни животни





Източник: spisanie





Коментари

горе