КОНСУМИРАЙТЕ ТЕЗИ 17 ХРАНИ, АКО ИСКАТЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ



Много е трудно да устоите на желанието за вкусна храна, когато се придържате към строга диета. Нека бъдем честни! Вие се чувствате гладни през цялото време и когато отворите вратата на хладилника, е почти невъзможно да се борите с изкушението да вземете нещо вкусно. Всъщност, има продукти, които може да ядете през деня без риск от натрупване на тегло, тъй като съдържат минимално количество калории.

1. Целина

Около 95% от целината е вода. Този продукт съдържа 30% от необходимата дневна доза витамин К. Най-добре е да консумирате целината, докато е още свежа, тъй като тя губи своите полезни свойства в рамките на 5 дни след нейното откъсване.

2. Рукола

Има само 10 калории в 2 чаени чаши рукола. Този продукт помага за постигане на желаната фигура, без да вреди върху здравето. Може да комбинирате руколата със сирене или да я подправите със зехтин.

3. Яйчени белтъци

Може да ядете яйчени белтъци в огромни количества. Това е изключително полезно за тези, които спазват строга диета. Смесете белтъците с няколко домата и пригответе най-здравословния омлет. Ако, обаче, ви е грижа за вашата фигура, е най-добре да не го запържвате в олио.

4. Маруля

Марулята е богата на витамин A и C, както и фолиева киселина и желязо. Тя не съдържа голямо количество калории, затова нейното прекомерно потребление няма да доведе до натрупване на тегло.

5. Краставици

Краставиците съдържат почти същото количество вода като целината. Тези пресни и хрупкави зеленчуци имат изключителни ползи за здравето. Кората на краставицата е богата на хранителни вещества, като бета-каротинът, който оказва благоприятно въздействие върху очите.

6. Карфиол

Карфиолът е отличен източник на витамин C и K. Той е най-хранителен, когато се консумира в суров вид.

7. Домати

Доматите са богати на ликопен, витамин A, C и B2, фолиева киселина, фибри, хром и калий. Те не съдържат голямо количество калории и осигуряват различни хранителни вещества, които са жизненоважни за нашето здраве.

8. Броколи

Броколите са любима храна на тези, които искат да отслабнат. Освен витамин A, C, E и K, те съдържат близо 20% от необходимото дневно количество фибри.

9. Пуканки

Една чаена чаша пуканки никога няма да повлияе върху вашето тяло. Тази "кино" закуска се състои главно от въздух и може да се насладите на нейната консумация без страх от натрупване на допълнителни килограми.

10. Кейл

Кейлът, както и различни видове годни за консумация водорасли, съдържа голямо количество йод и почти никакви калории. Но това не означава, че трябва да бързате да си правите суши с водорасли. Не забравяйте, че оризът има висок гликемичен индекс и такива продукти не допринасят за бързата загуба на тегло.

11. Грах

Грахът е нискокалоричен: само 1 чаена чаша от този продукт съдържа близо 35 калории. Той е богат както на фибри, така и на белтъчини.

12. Грейпфрут

Грейпфрутът помага за стабилизиране нивата на кръвна захар. Той е богат на витамин C и поради своята ниска калорична стойност, може да помогне за намаляване на допълнителните сантиметри около талията.

13. Пъпеш

Пъпешът задоволява желанието за консумация на нещо сладко, без да разваля вашата диета. Той съдържа над половината количество от препоръчителната дневна доза витамин A и C.

14. Ягоди

Друг незаменим продукт за всички, които искат да свалят килограми. Ягодите са богати на калий и фибри и имат противовъзпалителен ефект.

15. Къпини

Къпините са пълни с антиоксиданти и витамин C. Освен това те имат невероятен вкус. Тези плодове са безопасни дори за хората, които са подложени на диета от дълго време. Калоричното съдържание на продукт е сравнително ниско.

16. Портокали

Портокалите са едни от най-вкусните плодове. Те са известни със своето съдържание на витамин C. Между другото, бялата част под портокаловата кора, сърцевината, съдържа много фибри. Тя помага за понижаване на холестерола.

17. Боровинки

Те имат повече антиоксиданти, отколкото всеки друг плод. Следователно, една чаена чаша боровинки помага за балансиране на вашата диета. Тази храна е с ниско съдържание на калории, затова не е нужно да се притеснявате за риск от наддаване на тегло.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.thesun.co.uk
По статията работи: Маргарита Добрева


Четете още:

🔴 Какво се случва, когато не използваме правилно климатика в жегите

🔴 Homo Berbatov или за човешката доброта

🔴 Как да преживеем по-леко опасните жеги - кардиологът доц. Сотир Марчев (Видео)





Източник: Фрамар





Коментари

горе