ЗА ПРИМЕР! БЪЛГАРИ УКРАСЯВАТ ДОМОВЕТЕ СИ С ЛИКОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ ГЕРОИ!



Историята разказва desant.net.,а ние решихме да я публикуваме с идеята тя да стигне до повече истински родолюбци, които са патриоти по душа и не се притесняват да го покажат на всички.
Напоследък все по-често българи предпочитат да украсяват домовете си с образите на Ботев и Левски, както и на други наши герои.

“ Мога да кажа, че съм родолюбец. Не казвам, че не съм излизал в чужбина, но винаги съм бил с мисълта да се завърна в България“ – признава Георги Шерденов от софийското село Храбърско, който е изрисувал фасадите на къщата си с ликовете на велики наши личности.
Когато видели какво е направил, съседите му също решили така да изографисат къщите си.
148758884422395

Образът на Дякона респектиращо гледа и от вратите на гараж на забутаната казанлъшка уличка“ Есперанто“. Стопанинът на къщата Георги Няголов е поставил на гаража си националния трибагреник, върху който е принтиран лика на Васил Левски.

Любопитното в случая е, че 27 годишният казанлъчанин е роден на една и съща дата с Апостола на свободата – 18 юли, но век и половина по-късно. Преди година хванал боите и шаблона и увековечил радетеля за чиста и свята република.
Георги е баща на едногодишно дете и е категоричен, че ще го възпита в родолюбие и преклонение към националните герои. Другият, пред когото се покланя дълбоко, е Христо Ботев.
Още тази пролет и образът на поета-революционер ще изгрее на уличката. Комшиите на Георги са се съгласили смелият войвода да бъде изобразен на вратите на техния гараж, редом до този на Левски, съобщават казанлъшките медии.
А ето и нашето предизвикателство: Снимка и на други подобни примери може да ни изпратите когато решите на имейл: strandjareporter@gmail.com. А ние от своя страна се ангажираме да го покажем , за да бъде поредният добър пример за нашите читатели!

Инфо и снимки: Десант. нет.


Четете още:

🔴 За пример: Българинът, спасил британка от дулото на крадец (Видео)

🔴 Стара българска сватба край пещерата "Леденика" (Видео)

🔴 Полицай върна изгубен портфейл с пари и документи





Източник: strandjanews





Коментари

горе