От обикновено момче от Варна стана успешен мъж в Мадрид (Видео)



Той е на 37, роден е във Варна, а в момента е професор по История и Международни отношения в два университета в Мадрид - Schiller International University и IE University и дори е носител на Наградата за най-добър учител във втория университет.

Завършва в университета в Отава, Канада.

Там изучавал история, а дипломната му работа по магистратурата била за френско-индианските съюзи по време на седемгодишната война в периода 1754-1763г. До ниво докторат се концентрирал повече върху канадска колониална история и индиански племена в източна Канада, което му помогнало да намери доста добри възможности след това. От Индианското министерство на Канада дори го наели благодарение на тази научна работа.

Мечтата му обаче била да преподава и тъй като в Канада не се случило, заминал за Австрия. Там успял да намери университет в Инсбрук, където има катедра по канадистика. Предложили му да направи курс в продължение на един семестър по история на канадските индиански племена и култура.

Впоследствие започнах да търси и други възможности в Европа и разбрал, че в Испания се търсят много хора с английски език. Отишъл уж само да проучва нещата, но буквално три дни след пристигането му му предложиха работа като учител по английски език. След това започнал да следи академичния пазар, да си подава резюмета. И така днес преподава едновременно в два университета.

Има и издадени три книги по История на английски език - Contested Ethnic Identity, Terror and Fear, The Communist Century.

Във видеото горе научете какъв е бил пътят му до признанието.Как му се е налагало да работи какво ли не, за да се издържа по време на престоя си в Канада и какво значи успехът за него. Разказва и как едно обикновено момче от Варна с труд и настойчивост успява да си пробие път в професорските среди в чужбина.


Четете още:

🔴 Родна рок банда възпя подвига на кап. Списаревски (Видео)

🔴 Люта ракия от Враца за Никълъс Кейдж

🔴 При Тато вземах 120 лв. заплата, сиренето беше 2,60  





Източник: Вести





Коментари

горе