Идеалната почивка е в рамките на три дни



Британски психолог изведе формулата на идеалната почивка по поръчка на хотелската верига "Холидей ин", пише Profit.bg.

Резултатите от изследването на д-р Дейвид Луис от университета на Съсекс показват, че за идеалната почивка е необходимо добро съчетание на няколко фактора – продължителността й, цената й и какво предлага тя срещу скуката и тревогите и за истинска релаксация.

Идеалната почивка, според неговата формула, продължава само три дни, като мястото е на не повече от четири часа път от дома, съобщи bTV. За много хора почивките в чужбина са толкова стресиращи, че когато се приберат, са още по-уморени. Лошото настроение при връщането на работа може да увеличи стреса от натрупалите се задачи по време на отсъствието.

Формулата отчита колко отпуска има човек, на колко почивки може да я раздели, колко струва ваканцията, дали човек се притеснява с нея.

"Почивките са предназначени за презареждане на батериите, за да се върнем освежени и пълни с енергия. Като се има пред вид колко много хора прекаляват на почивка, като се започне от неразумно стоене на слънце и се стигне до преяждането, колкото по-дълга е почивката, толкова по-голяма е опасността за здравето", каза д-р Луис, цитиран от bTV.


Четете още:

🔴 Подобрете стойката си чрез 10 лесни начина (и още едно важно нещо)

🔴 Не започвайте деня с чаша кафе! Вижте защо!

🔴 Страшен номер източва сметките в България! Още един потърпевш от СМС за 6 лева: Ето как ме "глобиха"!





Източник: novinite





Коментари

горе