Симеонов: Не идвам от приют за безработни, а от бизнеса - клас "прослужено време" не трябва да има!



Вицепремиерът Валери Симеонов продължава да е убеден, че класът за прослужено време трябва да се махне, като не скри, че той самият е бизнесмен. Симеонов обаче е раздразнен от интерпретацията, че е тръгнал да го маха - бил изказал само личното си мнение. То не е консултирано нито с депутатите на Обединените патриоти, нито с премиера Бойко Борисов, уточни лидерът на НФСБ, цитиран от Канал 3.

"Сега изведнъж се оказа, че Валери Симеонов се опитва сам да махне класа, нямам тези възможности", недоволства той. Обясни още, че и със синдикатите не е обсъждал идеята, въпреки че бил готов да се види с тях, но те не искали да се виждат с него.

"Синдикатите обаче не желаят да се срещнат, а почват да раздуват поредната пропаганда, с която да обслужват БСП - тяхна работа", нахока ги вицето на Борисов.

"Направих изявление за всички медии и сега да се манипулира от страна на БСП и да се хвърлят медиите в заблуждение... Повтарям какво съм казал - мое лично мнение. Или може би не трябва да имам собстевно мнение, като съм вицепремиер?! Или пък, о, какъв ужас, ако моето мнение не съвпадне с това на БСП и с на Корнелия Нинова, която не я знам колко стаж има", възмути се Симеонов.

Вицепремиерът отиде и по-далеч - напомни, че самият той е бизнесмен.

"Недейте забравя, че аз не идвам от приют за безработни или пък за социално слаби!", коментира той пред медии в парламента. "Идвам от бизнеса и ви казвам, че клас не трябва да има!", отсече лидерът на НФСБ.

"Опасенията на работодателите са, че ако продължават такива схеми, защото това си е абсолютна схема от социализма, нищо добро не очаква българския бизнес", застана той срещу работници и служители, които не вярват на обещанието, че няма да бъдат ощетени, защото ще им вкарат процента за стаж в заплатата.

"Аз съм си изразил моето лично мнение и оттам-нататък, ако има предложение за отмяна на класа, каквото е редно да има от работодателските организации, примерно, които предложиха, ще го разгледаме в Тристранен съвет. Ще видим дали ще стигне до Министерски ъсвет и ще видим какъв ще е резултатът. Ако работодателските организации предложат някакъв вариант, той ще бъде приет, повдигнат, ще се разгледа", поясни вицепремиерът, който отговаря за икономическата и демографската политика.


Четете още:

🔴 Кмет запретна ръкави, строи автобусна спирка

🔴 Дядо от село разкри ТАЙНАТА как да изберем сладка и узряла ДИНЯ

🔴 Гавра! Фалшива новина погреба Стоянка Мутафова





Източник: Епицентър





Коментари

горе