Тези растения не трябва да се отглеждат в дома ви!



Саксийните растения са познат елемент от всеки апартамент. Те украсяват интериора и подобряват вътрешния микроклимат. Въпреки това, не всяко растение може да расте в апартамента ви, особено ако имате домашни любимци или малки деца.

Ирис

Ирисът е много красиво и нежно цвете, но то също така е много отровно растение. Ако попадне в котка или дете, то ще предизвика гадене, повръщане и висока температура.

Много опасни

Английски бръшлян

Тези растения могат да оцелеят и на улицата. Въпреки това, е по-добре да не опитвате вкуса им – бръшлянът причинява потискане на дихателния център, води до гърчове и дори парализа.

Нарциси

Друго красиво цвете, което може да бъде заплаха за децата и животните. Тези растения причиняват аритмия, високо кръвно налягане и чревни разстройства.

Сансевиера “Индийски меч

Растението има по-скоро предупредителен поглед. Неговите издънки намекват, че е опасно! Змийското растение не е твърде токсично, но може да предизвика гадене и болки, ако се приеме от домашен любимец.

Алое вера

Това растение е известно като отличен антисептик. Наистина, външното му използване е много полезно, но ако приемете алое вера неизбежно ще предизвика дразнене.

Олеандър или Зокум

Красиво и елегантно цвете, което има такава силна токсичност, че дори не се прави мед от него. В малки дози не е толкова опасно, но ако се приеме от домашен любимец, може да предизвика повръщане и понижаване на температурата.

Дефенбахия

Тя е доста красива и перфектно се адаптира към условията на слаба осветеност. Въпреки това при прием причинява тежки изгаряния на езика. Езикът набъбва толкова много, че може да блокира въздуха и да причини задушаване.


Четете още:

🔴 Болката, причинена от кариесите, ще изчезне само след 1 минута!

🔴 Благодаря на свекървата, че ме светна, та и прането ми светна! Цял куп захабени бели ризи и тениски блеснаха! Направо ми се взе акъла!

🔴 Ред доматчета, ред подправки и хоп - в хладилника за 1 нощ. На сутринта всички точим лиги, свършва за отрицателно време!





Източник: otbaba





Коментари

горе