Феномен: Голдън ретрийвър роди зелено кученце



Новородено кученце предизвика небивал интерес в социалните мрежи заради зеления оттенък на козината си. Заради необичайния си цвят, животинчето е наречено Форест.

зелено куче


В град Голспи в Шотландското плато в котило от девет кутрета се ражда малък ретрийвър, който обаче е със зелен цвят на козината. Собственичката на тригодишната Рио е изумена от този рядък феномен.

куче

"Първото кученце беше обърнато, така че аз и дъщеря ми Клер успяхме да го освободим и да го измъкнем безопасно. Когато малките започнаха да излизат едно по едно ние забелязахме, че едно от тях е със зелена козина. Бяхме изумени и започнахме да се смеем“, споделя стопанката. Тя успява да намери домове за всички кученца, но оставя малката Форест в семейството.

кучета

Рядкото събитие се е случва само три пъти преди това в света.

куче

В английския град Чорли в графство Ланкашър  се ражда лабрадор със зелен цвят на козината. Собствениците го кръщават Фиона в чест на персонажа от популярната анимация "Шрек".

зелено куче

В света съществуват други два подобни случая, като единият е в Испания.

Защо козината е зелена?

Причината за зелената козина е жлъчен пигмент, наречен биливердин, който може да се открие в плацентата на кучетата и може да оцвети козината на кучето, ако се смеси с околоплодните води на майката-тази течност защитава малкото кученце.

При хората биливердин е отговорен за зеленикавия цвят, който се вижда от натъртвания и също причинява жълтеница при бебета.

Също така се намира в синьо-зелената кръв на много риби, крилата на молец и пеперуди, както и в яйцата от жаби.

източник: thesun.co.uk; people.com; dailymail.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:


Четете още:

🔴 Тези растения не трябва да се отглеждат в дома ви!

🔴 Болката, причинена от кариесите, ще изчезне само след 1 минута!

🔴 Благодаря на свекървата, че ме светна, та и прането ми светна! Цял куп захабени бели ризи и тениски блеснаха! Направо ми се взе акъла!





Източник: Фрамар





Коментари

горе