Изписаха пребития от роми Георги от Смолян



27-годишният Георги Кадиев, който бе жестоко пребит от двама роми в смолянския кв. "Устово" на 6 юли, вече е изписан от пловдивската УМБАЛ "Св. Георги".
По време на престоя си в лечебното заведение Георги претърпя операция на главата, която бе животоспасяваща и чрез нея лекарите премахнаха образувал се хематом в мозъка.

На младия мъж обаче му предстоят още две хирургически интервенции, като те ще бъдат за справяне с проблемите на челюстта и на едното ухо.

Георги Кадиев беше пребит с дървени пръти от двама мъже на 21 и 23 г. от ромски произход на 6 юли в смолянския квартал „Устово”. Младият родопчанин се опитал да защити 15-годишно момиче от квартала, което било спънато от ромите Събин Събинов и Момчил Момчилов. „Ние тука си пазим момичетата”, казал им 27-годишният устовец и налетял с юмруци.

Ромите избягали, но после се върнали, въоръжени с колове с дебелина 15 сантиметра и започнали да го налагат. След побоя Георги бе транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив в тежко състояние и счупване на черепа на няколко места.

Биячите пък бяха задържани и срещу тях е образувано бързо производство. В момента са под домашен арест. Нападателите са в Смолян за обучение в един от заводите в града. Срещу двамата е повдигнато обвинение за хулиганство с особена дързост и нанасяне на средна телесна повреда.

Заради побоя в родопския град имаше протести.


Четете още:

🔴 Паяк отнесе кола с дете, майката припадна

🔴 Историята, която вдъхнови над 10 000 българи

🔴 Илинден 1903 г. - идеалът за обединена България





Източник: Епицентър





Коментари

горе