България заради Brexit, но и от любов – Кристофър иска да е българин



Англичанинът Кристофър Бъкстоун иска да стане български гражданин. Той е писател и преводач, женен за българка, а времето в годината поделя между Бургас и Англия.

Кристофър не одобрява решението на своите сънародници да напуснат ЕС. За да остане част от голямото европейско семейство, решава да кандидатства за българско гражданство.

"Жена ми, синът ми, дъщеря ми, та дори и двама внуци имам, който са българи. Искам и аз да стана българин, за да нямам проблеми да се прибирам тук, вкъщи. Все пак плащам данъци в България и имам свой преводачески бизнес", разказа бъдещият ни съгражданин.

Любимо място на англичанина е морската градина в Бургас: "Обичам морето, мистичната Странджа планина и българския фолклор".

Пристига у нас в далечната 1977 г., а първоначалното му намерение било да отиде в Пловдив, но в крайна сметка се спира в Бургас.

"Когато дойдох очаквах, че ще намеря сива индустриална картинка, но вместо това попаднах на невероятния парк в Бургас. Тук намерих любовта и смисъла на живота ми – моята съпруга", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

С времето Бъкстоун започва да се увлича по българската история и литература. Първият български роман, който прочита е трилогията "Самуил" на Димитър Талев. Казва още, че намира за забележително красиви творчествата на Елин Пелин и Йордан Йовков.


Четете още:

🔴 Три дни яли, пили и се веселили в Арбанаси (МНОГО СНИМКИ)

🔴 Стефка Съботинова - Притури се планината (Оригинал-Видео)

🔴 Мраморното езеро, само на 20-на минути от Пловдив, привлича в горещите дни





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе