Концерт под Безбог - неописуемо преживяване



Да се качиш на 2236 м височина там, където погледът ти не може да обхване величието на Пирин планина и да се насладиш на неочакван концерт - на това му се казва изненада. Наши читатели ни изпратиха снимки от празничното събитие, на което се натъкнали през уикенда. Под върховете Безбог и Десилица в Пирин планина, на брега на Безбожкото езеро, пред огромна публика от смаяни туристи се носели звуците на гайди, гъдулки и красиви народни песни. Оказало се, че това са певците от самодейна фолклорна група „Десилица“ от с. Добринище, които записвали своя видеоалбум. 

Двудневните записи на 18-те клипа, поизпотили изпълнителите, но пък за сметка на това, туристите останали приятно изненадани и впечатлени от импровизирания концерт, на който присъствали. Автентичен фолклор, хайдутин с пушка на рамо, мъже облечени в носии, носещи изцяло духа и традициите на Пиринския край, на едно такова магическо място, пропито с много страховити легенди, няма как да не накара човек да настръхне. Нещо дълбоко да заседне в гърлото му, а зениците му да се разтворят жадно, за да поемат всичко - картини и звук.

По същото време там са били и танцьорите от танцова формация „Елика“ - любители, които веднага спретнали едно хоро и направили празника съвършен.

„Нека възраждаме, почитаме и пазим българското, защото си е наше, защото си ни пасва, защото не е лустросано, защото носи болката и уроците на времето“ - с тези думи завършва писмото си нашия читател.


Четете още:

🔴 Д-р Георги Гайдурков поряза всички: Който яде всеки ден мляко, яйца и месо – умира рано

🔴 Бургазлия грабна среброто на Световното първенство по плуване в Будапеща

🔴 Тайните на "Побитите камъни"





Източник: Марица





Коментари

горе