Свиха уникални бижута от рускиня на Златните! Чужденката била упоена в дома си с упойващ газ (Видео)



За обира разказала потърпевшата Ирина, която след като се събудила, установила, че е обрана и веднага позвънила в полицията. Камерите за видеонаблюдение в дома ѝ заснели трима крадци, докато събират богатата плячка, като кадрите са предадени на криминалистите, поели разследването на случая, пише Пик.

"Пуснаха газ през прозореца. Като се събудих, краката не ме слушаха. Бях много зле, главата ми се въртеше, гадене, повръщане. 40 минути са имали време да тарашат всичко", заяви потърпевшата рускиня.

От пресцентъра на ОД на МВР – Варна потвърдиха, че в Пето районно управление-Златни пясъци има постъпил сигнал за обир, извършен в нощта срещу 15 август, по който тече досъдебно производство. Заради започналото разследване, от полицията отказаха да коментират повече подробности по случая.

Пострадалата от кражбата жена е рускиня, която се преселила от Москва и от няколко години живее постоянно във Варна. Пристигналите в дома й разследващи полицаи са усетили упйващото вещество в стаята, в която е била упоена пострадалата стопанка. Засега не се знае каква сума пари са задигнали крадците, защото жената все още уточнява какво е харчила и какво е имала. Тя обаче е дълбоко засегната от кражбата на бижутата, които освен, че са скъпи, имат за нея и дълбока сантиментална стойност. Те са уникати и имат съответните сертификати.

Пръстен с глава на пантера е особено ценен. "Той е единствен, моя авторска работа", разказа Ирина. "Има и медальон, който е единствен в света - има номер и документи. Просто е единична бройка и е много скъп", добави рускинята.

Тя споделила, че накитите са уникални, тъй като може би има само по още една-две подобни скъпоценности по света. Само едно от откраднатите бижута било на стойност около 20 000 евро, посочва още ограбената жена. Тя казва също, че най-вероятно е била наблюдавана известно време от съседен имот от крадците, които я обрали. Според информацията, която успяла сама да събере, вероятно обирът е извършен от гастролираща престъпна група, а не от местна банда.

Ирина обяви четирицифрена награда за информация за крадците.


Четете още:

🔴 "Гардиън": Европейците ще посещават Острова без визи и след Брекзит

🔴 Ето как се вади кон от кладенец (СНИМКИ/ВИДЕО)

🔴 Ефективни лекове за премахване на афтите в устата





Източник: Petel





Коментари

горе