Любимецът на децата от 70-те години който им пожелаваше лека нощ с рисунка, приказка и песен ~ България в снимки от миналото




Сигурно много деца от миналото си го спомнят като разказвач на приказки в "Лека нощ деца", дурги си го спомнят от многобройните филми, в които участваше, а трети като една от звездите на "Сатиричния театър". По-малките си го спомнят от "Войната на таралежите", където играеше бащата-поет на Юлия, по големите си го спомнят в "Козия рог", "Тайфуни с нежни имена", "Баща ми бояджията" и други.

Климент Денчев,бате- Климбо е завършил ВИТИЗ и първите му стъпки на сцената са в драматичния театър "Йордан Йовков " Добрич. Казваше, че е имал късмет да работи с режисьори като Методи Андонов и Бинка Желязкова, защото покрай тях се обогатил духовно. Снимал е с безспорни имена като Рупърт Еверет, Шарън Стоун, Бърт Ланкастър.
Неостаряващият чаровник Климбо носеше България в сърцето си, беше му скъпа нашата си действителност и обичаше да цитира Стефан Цанев: "И когато най-накрая понесете мойте кости, моля ви, на път към Рая нека минем по Раковски"


Четете още:

🔴 Най-зловещите места в България (ВИДЕО/СНИМКИ)

🔴 Орлин Горанов чукна 60 с плажно парти  

🔴 Проф. Михаил Константинов: Ръководителите на Западния свят са виновни за атентатите





Източник: bgspomen





Коментари

горе