Чудо на природата в Чирен! (Видео)



Кокошка снесе гигантско яйце в селски двор във врачанското село Чирен. Собственикът Петър Тодоров Крапешки сам е повикал екип на „Конкурент“, за да се похвали с „рекордьора“.

„Роден съм през 1932 г., но за първи път в живота си виждам толкова голямо кокоше яйце. Имам над 20 кокошки в двора, но не знам коя от тях го е снесла“, разказа дядо Петър. Намерил гиганта преди 3-4 дни и го определя като „чудо на природата“. Стопанинът се съмнява, че или е с 2 жълтъка, или вътре под черупката има още едно яйце. Големият екземпляр е с диаметър 58 милиметра и височина 82 мм.

За сравнение Петър Крапешки показа нормално яйце, което е с размери 43.5 на 57 мм. Стопанинът си спомни, че няколко дни преди да попадне на гиганта, намерил в полога едно твърде малко яйце – то е кръгло и с диаметър 30.5 мм.

„Гледам 23 кокошки в двора и ги храня с царевица, с жито, със смески. В обора имам кози, кучета и котки. Предполагам, че това яйце е някакъв знак от съдбата. Засега не знам какъв, но със сигурност голямото яйце ще го изям“, допълва Петър Крапешки и споделя, че чудесата са навсякъде около нас. Само трябва да ги разпознаем...
 


Четете още:

🔴 Любимецът на децата от 70-те години който им пожелаваше лека нощ с рисунка, приказка и песен ~ България в снимки от миналото

🔴 Най-зловещите места в България (ВИДЕО/СНИМКИ)

🔴 Орлин Горанов чукна 60 с плажно парти  





Източник: Petel





Коментари

горе