Мръсната истина за киселото мляко излезе наяве!

Страхотна новина за всички без работа. Очаква ни най- голямото наемане на служители


Сряда, 13 Септември 2017

От 620 анкетирани работодатели 14% предвиждат да увеличат нивата на заетост през четвъртото тримесечие на годината.

Само 5% от тях очакват да намалят работната сила. 18% от работодателите не очакват промяна в плановете си за заетост.

1% не са сигурни относно намеренията си за наемане на служители.

Нетната прогноза за заетостта е благоприятна и има стойност от 14%, като остава стабилна на тримесечна база и се увеличава с 3% в сравнение със същия период на миналата година, показва изследване на ManpowerGroup.

Най-много нови работници смятат да наемат в строителството (положителната прогноза в отрасъла е 24%), минното дело ( 20%) и производството ( 15%).

Секторите „Финанси, застраховане, недвижими имоти и бизнес услуги“ и „Транспорт, складове и комуникации“ също възнамеряват да наемат нови служители (съответно 13% и 12%).

В публичния и социален сектор прогнозата също е оптимистична ( 11%). Работодателите от сектор „Електричество, газ и вода“ са по-предпазливи с прогноза от 6%.

Перспективите за наемане намаляват в четири сектора, сред тях „Земеделие, горско стопанство, лов и риболов“, който отчита спад от 7%, и „Търговия на едро и дребно“ - намаление от 3%.

По региони най-много нови кадри се очакват в Пловдив - положителна прогноза от 18%, което е увеличение от 4% в сравнение с третото тримесечие на 2017 г. и с 5% спрямо същия период на миналата година. Русе отчита най-предпазливата прогноза от 8%.

Източник: За Жената

Следваща статия:
Изграждат градска железница с S-Bahn и Park&Ride система в Пловдив?

Харесайте страницата ни във facebook!


Коментари

Видео на деня

горе