Ново педиатрично отделение в Русе с дарение от Канев



Почетният консул на България в Мисисага присъства на официалното откриване на новото педиатрично отделение на Университетската болница в града. Ремонтът се осъществи с финансовата подкрепа на благотворителната фондация "Игнат Канев", която дари 500 000 лева, предаде БТА.

"Това е голяма радост. Не може да има град без болница. Трябва да се лекуват хората, които имат нужда. Болницата не е единственият проект, който имаме в региона, няма и да е последен", заяви роденият в русенското село Горно Абланово Игнат Канев.

По думите му България може и без тази помощ, но е хубаво човек да подаде ръка. Началникът на педиатричното отделение д-р Ева Цонкова заяви, че то вече функционира от два месеца.

"Откакто сме в него и хората се промениха, манталитетът на пациента се промени. Отделението е изключително приятно и удобно за персонал и пациенти", заяви Цонкова.

В последните седем години в детското отделение се лекуват ежегодно по около 2700 малки пациенти. Преди то бе с капацитет 30 легла, като условията не бяха добри. Новото отделение разполага с 45 легла. Има и детска занималня, която се обзавежда чрез дарения.

По време на церемонията изпълнителният директор на УМБАЛ в Русе д-р Иван Стоянов връчи грамота и плакет на Игнат Канев.

Отличени бяха и деца от конкурс за рисунки, организиран от болницата. Техните идеи са използвани за декорация на стените в новото отделение.


Четете още:

🔴 Дядо Добри с много ценни думи - обръщение към всеки българин: Пазете си душите, защото...

🔴 Устието на река Велека, където живее красотата

🔴 Бенковски - голямата любов на Райна Княгиня





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе