Красива детска градина на село? Възможно е!



  След основен ремонт детска градина "Пролет" в с. Безводица, Община Балчик отново отвори врати. Ремонтът беше осъществен благодарение на финансирането от страна на община Балчик и на ангажираността на кмета г-н Николай Ангелов и зам.-кмета по строителство г-н Димитрин Димитров.

 Обновени бяха всички помещения в детското заведение - занималня, спалня, тоалетни помещения, медицински кабинет и кухня. Изцяло ново е обзавеждането, закупени са нови играчки за децата, обособени са кътове за игра.

 В детската градина в селото има една смесена група от деца от различни възрасти. Усилията на учителите г-жа Радка Андреева /директор/ и г-жа Десислава Колева са насочени най-вече към това децата да овладеят добре българския език, да придобият полезни навици, да се научат да ценят и спазват българските традиции и обичаи, както и да се подготвят за бъдещите предизвикателства на училището.

 През последните години Община Балчик санира, ремонтира и поднови обзавеждането на всички детски градини на територията на общината, а таксите, които заплащат родителите, са символични.


Четете още:

🔴 С тези хора останете...

🔴 Бургас със "Сентрал парк" и дзен градина

🔴 Това е Иво Стаменов, който задвижва въображението на децата





Източник: УЧИТЕЛИ





Коментари

горе