Уникална гледка само на 30 км от Пловдив! Вижте магията на Родопите от птичи поглед (Видео)



Само на 30 км от Пловдив се намира едно прекрасно вилно селце, което привлича туристи от цялата страна с живописни екопътеки и безброй планински маршрути. Село Равнища се намира в Родопите, а посоката която трябва да поемете е Първенец и след това Храбрино.

Дестинацията е съвсем близо до тепетата и отнема няколко часа. От селото тръгват безброй екопътеки и туристически маршрути. Една от пътеките се намира близо до хижата.  Малко преди хижата се отбива наляво и се тръгва по широк черен път. Продължава се по широка планинска пътека, водеща до дърво с указателни табели. Тръгва се наляво по пътечка, спускаща се към гората. Следва се жълтата маркировка, която се намира по дървета и скалите.

Маршрутът по пътеката ще ви отнеме около 30мин и ще ви отведе до скалиста местност с прекрасна панорамна гледка. От там се виждат зелените родопски склонове, а небето сякаш е в ръцете. Надморската височина е около 1260м, а на ръба на тази скала си стои самичко едно дърво. Без листа и цвят, без другар... Стои и се любува на величествената Родопа планина.
За истинските ценители на природата и нейните дарове, тази разходка си заслужава.


Четете още:

🔴 Земята на българите

🔴 Спомен за Пепа Николова – лицето на българската Свобода

🔴 Музеят на Делю войвода в Златоград ще ви накара да настръхнете и да се гордеете (Снимки)





Източник: Petel





Коментари

горе