Какъв човек си, за да ти кажа от какво боледуваш?



Болестите обичат хората също  толкова, колкото хората не ги обичат. Несподелената любов обаче също има своите правила – така например, изследванията са доказали, че различните заболявания атакуват различен тип личности.

Причината е, че в зависимост от характера си, човек привлича определен тип физически проблеми.

Специалистите посочват спецификация от 5 основни вида – параноен, епилептоиден, хиперактивен, шизоиден и хистероиден.

Параноен – това са типичните работохолици, които кипят от енергия и по цял ден съзнанието им е обсебено от напредък в кариерата. Традиционното за тях пренебрегване на здравето и личния им живот, често води до заболявания като неврастения, агресия и редовни изблици на гняв. Предразположени са и към проблеми със стомаха – язва, колит, гастрит, свързани с това, че най-често се хранят нездравословно. В по-зряла възраст, са с висок риск към артериосклероза и исхемична болест на сърцето.

Епилептоиден – вероятно най-разпространеният тип сред мъжете. Макар че по природа е семеен тип, понякога е склонен към изблици на злоба и критика. Непрекъснато е натоварен с различни отговорности, което го прави податлив към ранна хипертония и инсулти и инфаркти. Това са хората, които най-често са склонни да пренебрегват здравето си и се нуждаят от напътствия и съвети, за да отидат на лекар. Не понасят физическо натоварване, но се хранят редовно, без да прекаляват.

Хиперактивен – логично, подобни личности винаги кипят от енергия, еуфория и са позитивно настроени през почти цялото време. Склонни са да се наслаждават на живота, пръскайки лесно пари, сменяйки интимните партньори, сприятелявайки се с много нови хора и обожавайки различни кулинарни специалитети и видове алкохол. Всичко това обаче има и отрицателни страни – заболяват често от проблеми със стомашно-чревния тракт като колит, гастрит, както и половопредавания заболявания.

Шизоиден – консервативни хора от типа на „учени сухари“. Най-характерните заболявания за подобни личности са късогледство, астигматизъм, лош цвят на кожата, проблеми с костите и ставите. В повечето случаи това води и до формиране на комплекс за малоценност.

Хистероиден – това е този тип, който винаги търси околното внимание. Логично, подобни хора обичат емоциите от едната до другата крайност – лесно се разплакват, лесно се смеят или гневят. Обожават нощния живот, хранят се бързо и нездравословно, тъй като не са придирчиви към ястията, които консумират. При жените, съществува висока склонност към напълняване.

Характерните заболявания са свързани със стомаха, сърдечно-съдовата система, диабет, черния дроб и нервната система. Психиката им е такава, че ако не получат бързо съчувствие за проблемите си, се влошават още повече.


Четете още:

🔴 Внимание! Този проблем може да е в основата на невъзможността да отслабнете

🔴 Хората по света луднаха по тази рецепта, която спасява от болките – изцелява коленете, костите и китките

🔴 Вие сте измивали ръцете си напълно погрешно – ето най-добрия начин как да го правите!





Източник: lekuvai





Коментари

горе