Искам пак да съм в Родопите!



​Ивета Николова е  от с. Невестино, област Кюстендил. Завършила е висше образование, специалност Финансов контрол и външен одит в град Свищов, както и колеж  със  специалност  Помощник одитор. Това лято тя решава да се разходи за няколко дни из Родопа планина. Преди да тръгне към дълбините на Орфеевата планина тя се свърза с нас, надявайки се  да й предложим някаква дестинация или маршрут. Ние разбира се, предложихме емблематичните природни забележителности като за човек, който за пръв път ще посети Родопите.

По-късно се свързахме с нея, за да видим как е минала екскурзията, а отговорът беше еднозначен.

Ивета  изрази очарованието от видяното  и с няколко думи ни разказа следното:

„Беше невероятно! Искам пак да дойда в Родопите!

Тръгнахме от Кюстендил през Благоевград- Велинград –Доспат. Пристигнахме в Доспат, настанихме се, обядвахме и с нетърпение тръгнахме към Ягодинската пещера. Уникална природа.  Всичко наоколо край Пещерата ме впечатляваше, а пещерата ме смая. Просто човек бива погълнат от всичко, което вижда около себе си. 

Image title

Разгледахме красотите на Ягодинската пещера и се отправихме към панорамната площадка на Орлово око. Още по време на изкачването с мощния джип по пътя си е як адреналин. Забавлявахме се по време на дрифт-сафарито от шосето до площадката, където е мостчето, надвиснало над бездната. 

Image title

Слизайки от джипа горе на върха, бързаме да се огледаме наоколо и да пристъпим върху металната естакада, подаваща се на няколко метра над отвесната скала. Въздухът, който диша човек там просто храни душата.  Разгледахме и селцето Ягодина, което сякаш е сгушено в планината като в орлово гнездо. Изживяването е вълнуващо и неописуемо. 

Image titleImage title

Отправихме се към Триград и новите приятни изненади не закъсняха.  Красотата на ждрелото ни смая. Тесният път, лъкатушещ през процепите на скалите ни отведе до входа на пещерата „Дяволско гърло“. С нетърпение влязохме през входа и с любопитство слушахме водача. Впечатлена съм от огромният подземен водопад, който поглъща водата и никой не знае през къде минава, за да излезе някъде на повърхността.

Посетихме и красивото селце Триград, което е заобиколено от красивата родопска природа.

Имаме прекрасна природа, а Родопа е уникална и неповторима!

Посетихме Широка лъка, където се насладихме на архитектурните красоти, греещи от старите родопски къщи. После през Пампорово и до Смолян. Всичко наоколо е красиво и приятно.

На другия ден една позната ми се обади, че е в комплекс „Чилингира“ край язовир Въча. Поиска да отидем до там ,за да разгледаме и там, а като пристигнахме очарованията не спряха. Отново невероятни природни красоти. Изобщо не ми се щеше да си  тръгваме  от там. Посетихме и ретро-музея в град Пещера . Съжалявам само, че не остана време да отидем до пещера Снежанка.

Image title

Останах смаяна от красотата на Родопите. Посетихме Огняново, край Гоце Делчев и   Велинград, където отново бяхме впечатлени от всичко съзидано от природата.

Всеки, който веднъж види прелестите на Родопа планина със сигурност ще поиска отново да я посети. Със сигурност ще го направя и аз!“

Това сподели с нас Ивета Николова от Кюстендил, а ние се радваме, че станахме част от приятните емоции и моменти, прекрани в Родопа планина.


Четете още:

🔴 Българско ресторантче за пример - конкурира Гърция и Златните с ЧОВЕШКИ цени и ГОЛЕМИ порции

🔴 СТРАХОТНО: Дамите стартираха с победа на Евроволей! (СНИМКИ)

🔴 Разширени вени? Те ще са само лош спомен след 30 минути с този лек!





Източник: Родопчани





Коментари

горе