Наш предприемач смая света с иновативен софтуер



Росен Минчев е едва на 27 години, но вече привлича вниманието на големи компании със софтуера, който разработва. Той живее и работи между САЩ и България последните три години, като пет до шест месеца прекарва в Лас Вегас, а останалото време в София. Управляващ собственик е на консултантската фирма Interactive Software Solutions LLC, базирана в Невада. Това е един от най-благоприятните щати за бизнес в САЩ от гледна точка на таксите и данъците, провеждането на световни конференции и форуми за иновации.

На 22 години в България създава първия си бизнес - криейтив агенция за дизайн и реклама с клиенти от малки фирми, които продават бойлери на големи строителни компании. Завършил е маркетинг в МТМ Колеж София (по-известен като Датски колеж), а преди това Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация "А. С. Попов" в София. В края на август 2017 Yahoo посвети статия на българския предприемач. 

В последните две години е разбработил иновативен проект, който има за цел да улесни работата и да увеличи приходите на рекламната агенция чрез прилагане на самообучаващи се софтуерни алгоритми и масиви от данни, които са пригодени за работа със социалните мрежи и традиционните рекламни канали. В момента уникалният софтуер работи ефективно и привлича интереса на големи рекламодатели


Четете още:

🔴 Великите българи, които не са българи

🔴 Едва ли знаете тези факти за София

🔴 23-годишно момче качи баба Райна на автостоп. Това, което му разказа, ще ви разплаче!





Източник: Марица





Коментари

горе