Освежете кожата на лицето през есента с домашни маски



Студените вечери, дните без слънце и екстремно ниските температури са много неблагоприятни за кожата, която губи своята свежест и става по-бледа през зимния сезон. В допълнение, тя губи и своята влага и еластичност, което често води дори до лющене.

Всяка жена, полагаща грижи за външния си вид, трябва да знае, че редовното използване на овлажняващ крем не е достатъчно. Препоръчително е поне веднъж седмично да се доверяваме на народната медицина и да отделяме време за домашни маски.

Ето и някои от топ рецептите за нежна грижа за кожата без химикали:

Суха кожа: маска от авокадо, морков и зехтин

Сухата кожа е най-засегната от ниските температури. За да върнете нейното сияние и мекота, направете си маска с най-ефективната съставка за суха кожа - авокадо.

Рецепта:

½ авокадо

1 голям морков

1 малка чаена лъжичка зехтин

Сварете моркова и го пасирайте. Отделете месестата част от авокадото, добавете моркова и една чаена лъжичка зехтин и разбъркайте добре сместа.

Нанесете маската върху чисто лице и я оставете да престои 15 минути. Измийте с топла вода.

 

Мазна кожа:  маска с тиква, лимон, мед и яйце

Хората с мазна кожа са изправени пред голямо предизвикателство не само през зимата, но и през всеки друг сезон . Една от най-добрите домашни процедури за мазна кожа е маската с тиква. Тиквата е богата на цинк, който контролира мастната тъкан на кожата и помага при акне. Тиквата също така осигурява леко ексфолиране на кожата, без абразивни частици.

Рецепта:

2 големи лъжици фино настъргана тиква

1 малка чаена лъжичка лимонов сок

1 белтък

1 голяма лъжичка мед

В малка купа смесете съставките и разбъркайте добре с вилица или миксер. На чиста кожа нанесете тънък слой от сместа, като избягвате зоната около очите. Оставете маската да действа 15-20 минути.

 

Нормална кожа:  маска с лимон и кисело мляко

 

Почистете добре порите на лицето си по естествен път, като използвате смес от лимонов сок и кисело мляко. Тази маска ще ви помогне да получите да имате почистена, гладна и изключително сияйна кожа.

Рецепта:

1 малка чаена лъжичка лимонов сок

2 супени лъжици кисело мляко

След като смесите киселото мляко и лимоновия сок ги нанесете върху кожата с кръгови движения. Ако едновременно с това си направите лек масаж, ще подобрите циркулацията и кожата на лицето ви ще засияе мигновено. Оставете маската на лицето си за 10 минути.

 

Комбинирана кожа: маска с мед и сок от портокал

Комбинираната кожа е доста проблемна, тъй като отделните части на лицето трябва да се подхранват по различни начини. Ако използвате продукти за много суха кожа, онези части от лицето, при които кожата остава суха през зимата, могат да бъдат зачервени и обелени. Маската с портокал и мед ще ви помогне да омекотите и стегнете кожата на лицето си, без да дразни сухите участъци.

Рецепта:

1 голяма лъжичка мед

1 голяма лъжица портокалов сок

Леко разбъркайте меда, за да ви бъде по-лесно да го смесите с портокаловия сок. След това нанесете тънък слой върху лицето си. Оставете маската за десет минути. Измийте с топла вода.

 

За всички типове кожа: универсална маска с ябълка, морков и зехтин

 

Ако искате нежно лечение за кожата си, направете си богата смес от ябълки, моркови и зехтин.

Рецепта:

2 големи лъжици фино настъргана ябълка

2 големи лъжици фино настърган морков

1 малка лъжичка зехтин

Загрейте зехтина, но внимавайте да не го стоплите прекалено много. Добавете моркови и ябълка и разбъркайте. Нанесете маската върху добре почистена кожа и я оставете да действа за около двадесет минути. Измийте с топла вода.


Четете още:

🔴 Програмата за млади фермери - плаща по 25 000 евро на стопанин!

🔴 Така и не свикнах с хубавия живот в чужбина, искам да се върна в България

🔴 Българин разказа какво е здравеопазването в Германия - в България сами го знаете - вижте дали има прилики!





Източник: trafficnews





Коментари

горе