5 продукта, които НИКОГА не трябва да миеш и 5 продукта, които ВИНАГИ трябва да миеш!



От деца ни учат, че трябва да мием всичко, което искаме да ядем. Оказва се обаче, че това понякога може да е вредно за здравето ни. Знаеш ли, че миенето на определени продукти може да доведе до замърсяване с бактерии и поредица от други неприятни неща?

В никакъв случай не трябва да миеш тези 5 неща:
  1. Яйца

Често ги третират със специална субстанция, която пречи на микроорганизмите да влязат през черупката. Водата разрушава защитния слой.

  1. Пиле

Бактериите по суровото пилешко месо са вредни за нас – включително Салмонелата. Ако си мислиш, че миенето преди готвене решава този проблем, то се лъжеш жестоко. Бактериите се разпространяват в мивката, по крановете и по ръцете ти.

Правилният начин е просто веднага да подложиш месото на термична обработка, което ще убие всички микроорганизми.

Готвачите препоръчват да вариш пилешкото два пъти – след като заври сменяш водата и  чак тогава продължаваш с готвенето.

  1. Месо

Както пилешкото, така и другите меса (телешко, свинско, агнешко и прочие) не трябва да се мият. Термичната обработка е единствения правилен подход.

Преди готвенето може да вземеш домакинска хартия и да отстраниш соковете от месото. След това се измий с топла вода и сапун.

  1. Паста

Не е ясно от къде идва идеята за миене на пастата, но готвачите определят това като престъпление. От водата твоята паста ще загуби нишестето, благодарение на което пастата абсорбира соса.

Може да измиеш пастата едва след сготвяне, ако ще я правиш на салата или ще правиш азиатски спагети.

  1. Гъби

Гъбите абсорбират водата. Може да ги изплакнеш, но за много кратко и, ако веднага ги подсушиш с домакинска хартия и непосредствено преди готвене.


Четете още:

🔴 Кристалните деца – новите учители на човечеството

🔴 Притча: Злото получава зло

🔴 Шкембе чорбица за мераклии





Източник: milinovini





Коментари

горе