Хиляди на протест: Срещу условията на живот в България!



Мащабен национален протест срещу поскъпването на горивата започна в няколко от големите градове в страната. Хората недоволстват още също за поскъпването на застраховката "Гражданска отговорност", за трудния живот от ниските доходи, за майките с деца с увреждания.

В Благоевград хората чакат протестиращите от Гоце Делчев и Дупница да се присъединят към тях и заедно да затворят движението на главен път Е 79.

В Бургас протестът започна с масирани полицейски проверки. Органите на реда взимат данни на демонстранти и им връчват стари фишове, предаде bTV.

Над 30 града се включиха в демонстрацията. Хиляди българи се стекоха в отделни райони на страната, за да изразят личното си мнение.

В Пловдив участниците са стотици. Към недоволните се присъединиха и рокерски групи. В Стара Загора над 100 коли се движат към Индустриалната зона, за да блокират водачите им и техни съмишленици пеша пътя за Казанлък.

Демонстранти се събраха и във Варна, като в началото хората се събраха пред общината. В Ямбол стотици се събраха на протест за втора поредна седмица. Присъстваха хора от всички възрасти,които поискаха от държавата по-ниски цени на горивата и по-високи доходи.

Протестиращите преминаха в мирно шествие по улиците на града. В Сливен протестът тръгна в 11 часа от Дамарски мост през централните булеварди на града.

Протестът на перничани започна на кръговото на Даскалово. Протестиращите бяха ядосани от това, че вчерашната им акция е представена като протест срещу мръсния въздух, като подчертаха, че се вдигат срещу високите цени на горива и основни стоки, новите правила за "Гражданска отговорност" и срещу лошите условия за живот.

В Плевен също над 100 автомобила преминаха с натиснати клаксони по основни улици през града, което предизвика затруднения в движението по кръстовища. Участници в протеста заявиха, че основното им недоволство е срещу високите цени на горивата и застраховките.


Четете още:

🔴 Деси Радева като съпругите на световните лидери - със синя рокля на вечеря в Париж (Снимки)

🔴 Румен Радев разговаря с Доналд Тръмп в Париж

🔴 Ричард от "ВИП Брадър" разкри шокиращи тайни за участниците в риалитито!





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе