Александрина Пендачанска: Политиците ни са абсолютна измет





"Държавата България и градът София се развиват. Някакви неща се случват и се променят, въпреки цялата тази измет, която е българският политически елит".

Това каза пред бТВ оперната прима Алескандрина Пендачанска. Според нея хората, гражданите и избирателите успяват да дърпат държавата и града напред "само благодарение на себе си и въпреки онази измет".

"Абсолютна измет. Защото този "елит" 30 години не успява да осигури първото нещо, което политическата класа е длъжна да осигури на своите избиратели. Това означава справедливост. Ако с нас се случи несправедливост, ние сме оставени сами на себе си. Ние не живеем с чувството, че сме защитени от държавата, в която живеем", обясни Пендачанска.

Според нея има много българи, които са емигрирали, а е щяло да бъде по-хубаво ако са в България.

"България днес е едно много по-хубаво място за живеене, отколкото беше през 73-та година, това го казвам, защото помня. Хайде 73-та не помня, но 78-а помня. Помня как ни пускаха тоалетна хартия, да не говорим за банани и такива неща. Сега България е едно много по-добро място за живеене, но то е благодарение на всеки един от нас, на гражданите на тази страна, които седят и я дърпат и успяват да я случат въпреки нейните политици".

Александрина Пендачанска никога не е крила своята политическа ангажираност. Тя е сред основателите на ДСБ, съпруга на журналиста Найо Тицин.

Тя се се обърна остро към управляващите и при опита им да ограничат гласуването на българите в чужбина.

Александрина Пендачанска ще пее пред софийска публика на 8 и 10 декември в "Тоска".


Четете още:

🔴 Най-вредните вещества и в кои храни се съдържат

🔴 Гледната точка на един мъж: Жените над 40 са страхотни!

🔴 Тези три неща водят до бедност, не ги правете!





Източник: clubz





Коментари

горе