Внукът на бабата затворник не я иска



Драмата в Росно продължава

Дъщерята насилничка още стои непогребана

Измъчваната месеци наред баба Марийка (85 г.) няма да се върне в дома си във великотърновското село Росно, защото внукът й не иска да се грижи за нея.

Това разкри пред "България Днес" кметската наместничка на Росно Пенка Конакчиева.

"Внукът Иван е безработен и криминално проявен. Той за себе си не може да се грижи, камо ли за възрастна жена. А и няма никакво желание. Всички в селото го знаят какъв е и няма две мнения, че възрастната жена не трябва да се прибира при него. Тя самата няма желание, тъй като къщата й навява ужасяващи спомени", обясни Конакчиева.

85-годишната Марийка Станчева близо година е била бита, психически тормозена и държана гладна и на студено от дъщеря си Снежина. За страховитата история в къщата на ужасите става ясно, когато 56-годишната жена умира от рак и няма близък, който да потвърди смъртния акт. Тогава властите и полицията откриват бабата в ледена стая и едва държаща се от глад, защото получавала по филийка хляб на ден, както и малко вода в кофичка за кисело мляко. Приживе Снежина кара майка си да продаде имотите си, взема й личната и дебитната карта й прибира цялата пенсия.

"Снежина още стои непогребана, няма кой да се погрижи за нея. Внукът Иван всеки ден обяснява как ще намери пари - ту от приятели, ту от чужбина. Но нищо не се случва. Щял да си търси работи, но всички знаят, че не му се работи", каза още кметската наместничка.

В момента баба Марийка още е в болницата във Велико Търново, където лекуват измръзналите й крака. След изписването тя ще бъде настанена в дома за стари хора в Златарица. Вече са й прибрани всичките дрехи от къщата на ужасите в Росно, а мебели, които да вземе със себе си или каквото и да било друго, старицата затворник няма.

"Беше много студено. Опитвах се да стопля дланите си с дъх. Завивах се с две одеяла. От кметството и дома за стари хора ми купиха пижама, чорапи, храна. Много съм им благодарна. Тук в болницата също се грижат много добре за мен", сподели баба Марийка, която признава, че Бог я е пазил от фаталния край.


Четете още:

🔴 Катаджии изловиха Гери Малкоданска зад волана на "Мерцедес", отнеха ѝ шофьорската книжка заради...

🔴 Д-р Куин вкара в малкия си джоб 20- годишните с тялото, което показа, страхотна е (снимки)

🔴 Раждането със секцио ли е по-добре-Превърнало се е вече в "епидемия"





Източник: bgdnes





Коментари

горе