Толкова много ябълки имах у нас, че нямаше шанс да ги изядем без да се развалят, тогава съседката ми даде страхотна идея



Този сладкиш бихте могли да направите с почти всички есенни плодове – ябълки, круши, сливи, даже грозде (без семки).Когато режете плодовете, не бъдете прецизни - колкото по-едри и различни по големина парчета, толкова повече сладкишът ще отговаря на името си.

Пухкавото кексово тесто, сочността на плодове и сладостта на карамела превръщат този сладкиш в неустоимо вкусово изживяване.

Нужни съставки

1 шепа Орехови ядки
4 бр. Яйца
100 г Краве масло
1.5 ч.ч.

Брашно
1,5 ч.ч. Кристална захар
4 бр. Ябълки
1 с.л. Канела
3 с.л. Кафява захар

Начин на приготвяне

1.Измийте ябълките и обелете кората им. Нарежете ги на едри парчета. Ако използвате сливи, няма нужда да ги белите и е достатъчно да ги разполовите.
2.Докато приготвяте сладкиша, дръжте ябълките/крушите в съд с вода, за да не потъмнеят.
3.Разбийте яйцата и захарта с миксер, докато се получи гъста, жълта смес.
4.Добавете разтопеното масло и разбийте на ниска скорост.
5.Сипете брашното и бакпулвера, като разбърквате с лъжица. Така няма да се вдига брашно навсякъде, а и ще запазите въздушността на сместа, което ви гарантира бухнал и мек сладкиш.
6.Намаслете дъното и стените на кръгла тавичка. Изсипете тестото, а отгоре посипете с ябълки съвсем хаотично, без да подреждате.
7.Поръсете с канелата и кафявата захар, за да се получи хубава карамелена глазура.
8.Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.


Четете още:

🔴 Напитката от ябълков оцет, която от дебеланка ме направи във фиданка. Цял живот ми се подиграваха, а сега ми се възхищават на тялото

🔴 Болното гърло минава с компрес на Петър Димков

🔴 Внукът на бабата затворник не я иска





Източник: За Жената





Коментари

горе